Ενάμιση μήνα μετά, συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ροδο, μια ανάσα πριν από τη λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των δύο βασικών κατηγορουμένων.
Με απόφαση της προέδρου, η δίκη διεξάγεται χωρίς την παρουσία ακροατηρίου, αλλά και δημοσιογράφων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ακυρότητα της διαδικασίας, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, καθώς δεν τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.
Συμφωνα με τους δικηγόρους, στην αίθουσα των 98τμ όπου εκδικάζεται η υπόθεση Τοπαλούδη βρίσκονται περίπου 25 άτομα. Για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η εισαγγελεας και η γραμματέας, ενώ οι ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθονται στα έδρανα των δικηγόρων.
Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πριν από τη δολοφονία της Τοπαλούδη. Η εισαγγελέας της έδρας άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητήσει την ποινική δίωξη του μάρτυρα για το αδίκημα της ψευδορκίας.
Νωρίς το πρωί, έξω από το Πρωτοδικείο, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν. Η γραμματέας φώναζε ονόματα προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι ήταν παρόντες για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κλήρωση εντός του κτηρίου.

naftemporiki.gr