Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, ενώ η είδηση προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες. Το υπουργείο Υγείας έσπευσε από την πρώτη στιγμή να τονίσει πως χρειάζεται ψυχραιμία από τον κόσμο, καθώς η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Σήμερα, μια ακόμη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί, στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή επιστημόνων.
Μια 38χρονη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο βρέθηκε θετική και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα του νέου κορονοϊού εξετάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Αμεσα ήταν τα μέτρα που ελήφθησαν για την 38χρονη Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη. Στο δημαρχείο όπου επισκέφθηκε έγινε απολύμανση ενώ κλειστό έμεινε σήμερα το σχολείο του παιδιού της.
«Η ίδια είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Στο νοσοκομείο ελήφθησαν παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες φορούν ιατρικές μάσκες, ενώ έχει τονιστεί στους επισκέπτες πως θα πρέπει να περιοριστεί ο χρόνος παραμονής τους εκεί.
Μέτρα ανακοινώθηκαν ακόμη και για τους επιβάτες του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδεψε από την Ιταλία στην Ελλάδα και ειδικά σε αυτούς που βρέθηκαν σε τέτοια απόσταση, μικρότερη του πρωτοκόλλου ασφαλείας που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

(in.gr)