Πρώτη ημέρα χαλάρωσης του lockdown έπειτα από έξι εβδομάδες επιβολής περιοριστικών μέτρων και οι Έλληνες συρρέουν στα κομμωτήρια, ανθοπωλεία, αλλά και στα καταστήματα ηλετρικών ειδών, όπου σχηματίσθηκαν ουρές, αναφέρει το Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ.
«Κομμωτήρια, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία άνοιξαν και πάλι σήμερα, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί προ έξι εβδομάδων ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ. Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν ελέγχους από νωρίς το πρωί σε λεωφορεία, σταθμούς μετρό, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες φορούν μάσκες. Οι αρχές κάνουν ελέγχους και στα καταστήματα, διαπιστώνοντας εάν τηρούνται οι κανονισμοί κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Μετά την άρση των μέτρων, παρατηρείται αύξηση της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ενώ σχηματίζονται ουρές έξω από τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, που άνοιξαν για πρώτη φορά από την επιβολή του lockdown, στα μέσα Μαρτίου», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Σϋμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα επιθυμεί απεγνωσμένα την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότας, εν μέσω φόβων ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα καταποντίσει τα τουριστικά έσοδα φέτος, επιφέροντας πλήγμα σε έναν κλάδο που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας.
Τα τοπικά μέσα αναμεταδίδουν εικόνες από κομμωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους υπαλλήλους και τις πελάτισσες να φορούν χειρουργικές μάσκες και εξυπηρετώντας μόνο κατόπιν ραντεβού.
Ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα αισθητικής συγκαταλέγονται μεταξύ των καταστημάτων που επαναλειτουργούν από σήμερα. Το ωράριο λειτουργίας, όπως αναφέρει το Reuters, αναμένεται να παραταθεί, λόγω της αυξημένης ζήτησης.
Σχολεία, εστιατόρια και μπαρ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες του Μαϊου και τα ξενοδοχεία από την η Ιουνίου.

naftemporiki.gr