Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος.
Αναφορικά με την επιβολή του νέου μέτρου από τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση και το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.
Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ακόμα και σκέψεις για επιδότηση θερμαστρών στις καφετέριες ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάθεται να καπνίζει έξω. Όπως είπε o Βασίλης Κικίλιας, οι καφετέριες έχουν τις δομές για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι παλεύει για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

ethnos.gr