Μαζικές είναι και την Κυριακή οι αφίξεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, όπου συνεχίζουν να φθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά.
Στη Λέσβο, διασώθηκαν από πλωτό σκάφος του Frontex 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Εφταλούς. Μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σκάλας Συκαμιάς, όπου συνελήφθη ένας από αυτούς, 34χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου.
Στη Σάμο, 44 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του ακρωτηρίου Πράσσο, σε φουσκωτό. Περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος. Άλλοι 19 διασώθηκαν το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πράσσου, όπου επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.
Σε τρίτο σημερινό περιστατικό στο νησί, διασώθηκαν άλλοι 10 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 59 και 46 ετών, που τους είχαν μεταφέρει με ταχύπλοο. Μάλιστα, ο χειριστής του σκάφους δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα των ανδρών του Frontex, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κι ακινητοποίηση του ταχύπλοου.
Στην Αλεξανδρούπολη, διασώθηκαν 37 άτομα, που εντοπίστηκαν, από πλωτό του Frontex, σε φουσκωτό που έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της πόλης και τελικά μεταφέρθηκαν εκεί.
Στην Κω, εννέα αλλοδαπούς διέσωσε πλωτό σκάφος του Frontex, που τους εντόπισε σε φουσκωτή λέμβο ανοιχτά του λιμανιού και τους μετέφερε στον επιβατικό λιμένα.

naftemporiki.gr