Στον Έβρο περιοδεύει σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Πέταλο του Δέλτα του Έβρου, όπου συνάντησε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και σχολίασε την κατάσταση μεταφέροντας τις ευχές του σε όλους όσοι «κρατούν» τα σύνορα.
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Ιερώνυμος χαιρέτισε τις δεσμεύσεις βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, αλλά σημείωσε πως είναι καλές «αρκεί να τις κρατήσει».
Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν και οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας Παντελεήμων και ο επιχώριος μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Καστανιές Έβρου βρέθηκαν την Καθαρά Δευτέρα και οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης. Στο ελληνικό Φυλάκιο 1, οι ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον στρατηγό διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού, Άγγελο Ιλαρίδη, και να εκφράσουν τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στους υπερασπιστές των συνόρων.
Εκ μέρους των τεσσάρων αρχιερέων, ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε τις ευχές μας, αλλά και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον στρατό μας, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στους δημάρχους εδώ της περιοχής και στον λαό για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες και την προσπάθεια που κάνουν για να διαφυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Είδαμε να έχουν ακμαίο το φρόνημα τους, να είναι ευδιάθετοι και τώρα υπάρχει μια ηρεμία και αυτό είναι ευχάριστο».

ethnos.gr