Την παράταση των συμβάσεων των 5.500 εργαζομένων προγράμματος του ΟΑΕΔ εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News. Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας έχει δεχθεί σωρεία αιτημάτων για την παράταση του εν λόγω προγράμματος ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή.
Την παράταση των συμβάσεων του Ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς που λήγει στις αρχές του 2020 ζητούν όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο πρόγραμμα.
Παράλληλα πριν λίγες ημέρες ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητά την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων και την προκήρυξη του Β’ κύκλου (νέων θέσεων) στο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατεθηκε το πρόγραμμα στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και στηναντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρήςηλικίας σε άλλες χώρες, προς αναζήτηση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό, καλύπτουν σοβαρές ανάγκες των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, εξαιτίας κυρίως της υποστελέχωσης του, ενώ από την άλλη οι εν λόγω εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους, αφού σύντομα λήγουν οι συμβάσεις τους,ζητώντας την άμεση ανανέωση του προγράμματος.

dikaiologitika.gr