Ολοταχώς προς τις 780 μονάδες «τρέχει» το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές έλαβαν αυτό που επιζητούσαν: το τέλος της αβεβαιότητας, την απομάκρυνση ενός σεναρίου παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με παροχολογία, σκανδαλογία και μία μεγάλη, επιζήμια παύση στην οικονομία. Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται και στην αγορά χρέους, με την ευφορία να οδηγεί το κόστος δανεισμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Με τις τράπεζες στο «τιμόνι» ο Γ.Δ. ενισχύεται 6,07% στις 776,45 μονάδες, σε μία συνεδρίαση στην οποία ήδη από τις 13:40 μμ ο τζίρος έχει απογειωθεί πάνω από τα 105 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από το Φεβρούαριο του 2016.
Ο τραπεζικός δείκτης είναι στο +11% με τους προβολείς να πέφτουν πάνω στην Τράπεζα Πειραιώς,  που βλέπει τη μετοχή της να απογειώνεται 26%. Άλμα 13,5% κάνει η μετοχή της Alpha Bank,  ενώ εκείνες της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ακολουθούν με κέρδη λίγο πάνω από το 7%. Από το πάρτι δεν λείπει ούτε η Attica Bank, με τη μετοχή της στο +10,6%.
Στο σύνολό τους οι δείκτες κινούνται σε τροχιά ανόδου, ενώ σε μία ένδειξη του ενθουσιασμού που επικρατεί κανείς δεν ενισχύεται λιγότερο από 2%. Ξεχωρίζει ο δείκτης χρηματοοοικονομικών υπηρεσιών με άνοδο της τάξης του 8,5%, ενώ κέρδη 5% με 6% εμφανίζουν επίσης οι δείκτες των κλάδων ακίνητης περιουσίας, προϊόντων προσωπικής φροντίδας και ταξιδιών αναψυχής.
Στην αγορά χρέους η απόδοση του 10ετους μειώθηκε ενδοσυνεδριακά από το 3,36% στο 3,03%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2017 καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό. Tα κέρδη έχουν αυτή την ώρα περιοριστεί για τους ελληνικούς τίτλους, με την απόδοση είναι στο 3,16%. Και πάλι πρόκειται για πτώση κατά 6,16% ή 20 μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Οι Financial Times σχολιάζουν πως το ράλι των ελληνικών μετοχών και ομολόγων αντανακλά τις προσδοκίες για μία πιο φιλική προς την αγορά κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, οι οποίες έρχονται ως αποτέλεσμα της μεγάλης διαφοράς στην ευρωκάλπη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές της Capital Economics βλέπουν νίκη της Ν.Δ.,. της οποίας τις πολιτικές θεωρούν πιο φιλικές για το επιχειρείν.
Πάνω από όλα όμως όπως αναφέρουν αναλυτές, αυτό που βοηθά είναι η απόφαση για πρόωρες εκλογές αυτή καθεαυτή, καθώς οδηγεί σε περισσότερη σταθερότητα για την οικονομία. Κατά μία έννοια ο ενθουσιασμός στην αγορά είναι διπλός: μετεκλογικός από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και προεκλογικός ενόψει της εθνικής κάλπης.

naftemporiki.gr