Με τη διεξαγωγή ενός ...«μπάρμπεκιου-πάρτι» στο κέντρο των Διαβατών, πολίτες της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία μεταναστών και κέντρου κράτησης. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται αντισυγκέτρωση έξω από το camp προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», που διοργανώνουν το «μπάρμπεκιου πάρτυ-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης», υπάρχει άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ, γεγονός που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην περιοχή και χαρακτηρίζεται ως ξεκάθαρα ρατσιστική κίνηση.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στον εποικισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης από τους κατευθυνόμενους ισλαμιστές κατά συντριπτική πλειοψηφία παράνομους μετανάστες. Οι περισσότεροι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες δεν προέρχονται από χώρες εμπόλεμης κατάστασης. Διαθέτουν τεράστια ποσά στους δουλεμπόρους για να περάσουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, είτε καθαρά για τυχοδιωκτικό σκοπό είτε όπως προβλέπουν κάποια διεθνιστικά σενάρια για τον εποικισμό και την πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση της Ευρώπης, υποβοηθούμενοι από τις ΜΚΟ της υποκριτικής και επιλεκτικής ψευτοφιλανθρωπίας».
Από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ (Κινηση Ενωμενοι Εναντια στο Ρατσισμο και τη Φασιστικη Απειλη) καταγγέλλει το μισάνθρωπο «μπάρμπεκιου» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- έξω από το camp προσφύγων στα Διαβατά.
«Η κινητοποίησή τους έχει ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά αφού αποβλέπει στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια», επισημαίνουν.
Υπενθυμίζεται πως δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, με τις οποίες καταδίκαζε τη διοργάνωση μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και πολιτική διελκυστίνδα περί νόμιμου και ηθικού.

naftemporiki.gr