Στη φυλακή κατέληξε ξανά μετά την έφεση που άσκησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 40χρονος ψυχικά διαταραγμένος Βολιώτης, μετά τη νέα καταδίκη του σε φυλάκιση 36 μηνών, χωρίς αναστολή και μετατροπή, ο οποίος αρχική είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 μηνών.

Ο κατηγορούμενος απείλησε αρχικά με χλοοκοπτικό και στη συνέχεια με αλυσοπρίονο μια 58χρονη εργαζόμενη στον Δήμο Βόλου, στο πάρκο της Βαμβακουργίας στις 2 Δεκεμβρίου 2022 και έκτοτε νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, πριν καταλήξει στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι κοιμόταν όταν πήγαν στο πάρκο οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και όταν είδε τη γυναίκα με το αλυσοπρίονο, νόμιζε ότι θα του έκανε κακό. Γι’ αυτό της πέταξε το χλοοκοπτικό, ενώ στη συνέχεια και ενώ το αλυσοπρίονο δούλευε, προσπάθησε να της το πάρει από το χέρι.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλή και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών, χωρίς αναστολή και μετατροπή και διατάχτηκε η έκτιση της ποινής του.

Ο 39χρονος τότε, το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022 στο πάρκο Βαμβακουργίας, όρμησε από πίσω στην 58χρονη δημοτική υπάλληλο, την ώρα που κλάδευε, αρχικά την απείλησε κρατώντας το χλοοκοπτικό που βρισκόταν στο έδαφος, το έστρεψε εναντίον της και το πέταξε.

Στη συνέχεια πήρε από τα χέρια της υπαλλήλου το αλυσοπρίονο, που ευτυχώς η γυναίκα πρόλαβε να σβήσει και άρχισε να την κυνηγάει, την έβρισε και απέδειξε επιθετικότητα. Η 58χρονη μπήκε στο σπίτι μια γυναίκας στην περιοχή, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και την υπηρεσία της και ο δράστης συνελήφθη.

magnesianews.gr