Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος. Ο υπερταλαντούχος Έλληνας άλτης κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης με άλμα στα 8,38 μέτρα, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως για φέτος.
Ο 20χρονος αθλητής ήταν εξαρχής το φαβορί του αγωνίσματος και φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, δημιουργώντας με το άλμα του πανελλήνιο ρεκόρ για τον κλειστό στίβο και ταυτόχρονα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα για την Ελλάδα, μετά τα 8,66 μέτρα του Λούη Τσάτουμα.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άκυρο άλμα στην πρώτη προσπάθεια και στη δεύτερη έφτασε στα 8,12μ., αλλά ο Σουηδός Τομπίας Νίλσον τον προσπέρασε καθώς προσγειώθηκε στα 8.17μ.
Ο νεαρός πρωταθλητής δεν κάμφθηκε, όμως, και πηδώντας στα 8,38 μέτρα στην πέμπτη προσπάθεια άφησε τους αντιπάλους του να ονειρεύονται...
Ο Νίλσον ήταν δεύτερος, με την επίδοση που προαναφέρθηκε, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Σέρβος Σταχίνια Γιοβάντσεβιτς, με άλμα στα 8,03μ.
Από εκεί και ύστερα, η κατάταξη στον τελικό ήταν κατά σειρά: Κάθερες (Ισπανία, 7,98 μ.), Νικιφόροφ (Ουκρανία, 7,89μ.), Γιάζουκ (Πολωνία, 7,80μ.), Γιούσκα (Τσεχία, 7,79μ.), Μάζουρ (Ουκρανία, 7,75μ.).
Στο δεύτερο σκαλί η Παπαχρρήστου
Η Βούλα Παπαχρήστου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, αυξάνοντας τη... συγκομιδή της χώρας στη διοργάνωση στα 31 μετάλλια (5 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα), με το 30ό να έχει προστεθεί χθες το βράδυ από τον Μπανιώτη.
Η Παπαχρήστου, που μετείχε για τέταρτη φορά στη διοργάνωση και έκανε το δεύτερο φετινό αγώνα της (ο πρώτος ήταν στα προκριματικά, όπου είχε 14.28μ), προσγειώθηκε στα 14,50 μέτρα στην πρώτη προσπάθεια.
Μια επίδοση που συνιστά νέο ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 14,47μ) για την αθλήτρια και της απέφερε, μετά το χάλκινο το 2017 στο Βελιγράδι, το ασημένιο μετάλλιο. Μετά το πρώτο, ακολούθησαν άλματα στα 14,07μ. και 14,33μ. ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.
Η σπουδαία άλτρια διατηρήθηκε έτσι μεταξύ των κορυφαίων στο αγώνισμά της, καθώς το 2016 ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ, τρίτη στο Βελιγράδι το 2017 και πρώτη στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου το καλοκαίρι του 2018, στο Βερολίνο.
Ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός, είναι δε χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις πρώτες θέσεις κατακτήθηκαν από αθλήτριες που έκαναν κάποιο ρεκόρ.
Συγκεκριμένα η νικήτρια, η Ισπανίδα Άνα Πελετέριο, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στη «Γηραιά Ήπειρο» για φέτος με άλμα στα στα 14,73μ., ενώ η τρίτη, η Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα, δημιούργησε ατομικό φετινό ρεκόρ με το άλμα της στα 14,47μ.

naftemporiki.gr