Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο παλαίμαχος διεθνής άσος αλλά  και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης. Το ραντεβού είχε κλειστεί με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και προμηνύονται εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του ποδοσφαίρου, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά διευκρινίζει ότι στη Νιόν την άλλη εβδομάδα στο ραντεβού με τις FIFA και UEFA θα είναι μόνο ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.  

Η συζήτηση με τον Ντέμη είναι στο πλαίσιο των συναντήσεων των κυβερνητικών στελεχών με ανθρώπους του ποδοσφαίρου και η συνάντηση του άλλοτε προέδρου της ΑΕΚ με τον Υπουργό έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπου και συζήτησαν διάφορες από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποφασίστηκε σε αυτή την συνάντηση αν ο Ντέμης Νικολαΐδης θα παίξει κάποιο ρόλο στην επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ενδεχομένως να υπάρξει νέα συνάντηση μαζί του. Πάντως είναι από τα πρόσωπα που έχουν ισχυρές πιθανότητες να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γεραπετρίτης επικεφαλής

Ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που θα μεταβεί για συζητήσεις στην Ελβετία, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με FIFA και UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας είχε τις προηγούμενες ημέρες και άλλες συναντήσεις με πρώην ή νυν ποδοσφαιρικούς παράγοντες, συζητώντας και συλλέγοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει. 

Γιατι ο Ντέμης 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ως πρόεδρος της ΑΕΚ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Μάλιστα, για τις κινήσεις του αυτές δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη και με μερίδα φανατικών οπαδών της ομάδας του. 

Η κυβέρνηση ψάχνει επικεφαλής για την Επιτροπή για το ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου έχει τη σημασία της  συνάντηση που έγινε ήταν αυτή, σήμερα νωρίς το μεσημέρι, με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν η πρώτη επιλογή των ιθυνόντων. Και σήμερα έγινε η συνάντηση με τον κ.Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί συζήτησαν όλες τις προοπτικές και ιδιαίτερα το πως μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο την επόμενη ημέρα.

Με ομπρέλα FIFA & UEFA 

Στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι δίπλα στον επικεφαλής στην Επιτροπή για το ποδόσφαιρο να τοποθετηθούν ξένα στελέχη του ποδοσφαίρου. Με εμπειρία και βιογραφικό στον χώρο για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο και να μην υπάρχουν «σκιές» για οποιεσδήποτε σχέσεις με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων. Και σε αυτό... ομπρέλα προστασίας θα είναι FIFA και UEFA.

Αυτός που φαίνεται να είναι… εκτός παιχνιδιού είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού θα ενημερωθεί πιθανότατα απόψε ότι δεν θα είναι στην Επιτροπή που θα πάει στην Γενεύη για τις κρίσιμες συναντήσεις με UEFA-FIFA. Και όλα δείχνουν την έντονη δυσφορία της κυβέρνησης για τους άστοχους χειρισμούς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις για την θέση του στο Υφυπουργείο.