Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/2) ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον Βόλο για την 18η αγωνιστική της Β' Εθνικής, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0. Πολύ σημαντική νίκη για τους Ποντίους οι οποίοι υποχρέωσαν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να κάνει την πρώτη του ήττα εκτός έδρας φτάνοντας τις δύο σε όλο το πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει βαθμολογικά κάτι για τον Βόλο που παραμένει πρώτος, από την άλλη η ομάδα του Καλαϊτζάκη μπαίνει φορτσάτη και με αξιώσεις στο παιχνίδι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης καθώς βρίσκεται 5η με 30 βαθμούς , στο -3 από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας.
Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες έπαιζαν προσεκτικά, σε αυτό βέβαια έπαιξε και ρόλο ο πληγωμένος αγωνιστικός χώρος. Μετά το 20λεπτο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανέβηκαν οι ρυθμοί και οι Βολιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, φάση που έδωσε το πάτημα στην ομάδα του Πόντου να απαντήσει με ένα δοκάρι στο 37ο λεπτό. Η εκπνοή του 45λεπτου επιφύλασσε στον Απόλλωνα μια έκπληξη καθώς μετά από λάθος της άμυνας ο Γεωργιάδης στο 45ο λεπτό νίκησε το αντίπαλο γκολκίπερ και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 1-0.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι στιγμές που επενέβη ο διαιτητής ήταν πολύ περισσότερες από τις φάσεις των δύο ομάδων. Πολλές κίτρινες και δύο κόκκινες (74’ και 81’) ανάγκασαν τον Βόλο να παίξει με 9 και τους Ποντίους να υπερισχύσουν στον αγωνιστικό χώρο. Κατά τα άλλα το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις, η λήξη βρήκε την ομάδα του Καλαϊτζίδη νικήτρια.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κουκούλας του Συνδέσμου Λέσβου και βοηθοί του οι Πετρίδης από τον Σύνδεσμο Χίου και ο Γκιόση από τον Σύνδεσμο Θράκης. Ενώ 4ος ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Έβρου.
Ο διαιτητής Κουκούλας χρειάστηκε αρκετές φορές, παίρνοντας αποφάσεις δύσκολες χωρίς όμως να πράττει λανθασμένα, σε αντίθεση με τους βοηθούς που υπέπεσαν σε λάθη αρκετές φορές.
Κίτρινες: 20΄ Ολαϊτάν, 67΄ Μπρίτο, 78΄ Αμαναντίδης, 80΄ Καλαιτζίδης - 32΄ Καμπαγέρο, 65΄ Δόρης, 78΄ Ουνγιαλίδης
Κόκκινες: 74΄ Τεντάκης, 81΄ Ουνγιαλίδης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαίτζίδης): Θεωδορόπουλος, Καλογέρης, Πάτας Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σουντουρά, Πορτουλίδης, Καλαίτζίδης, Χασομέρης, Ολαϊταν (90+4 Τζουμάνης), Μπρίτο(72΄ Κυβελίδης)
ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Πίκτας, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος (70΄ Κόκκορης), Πέντα (61΄ Φράγκος), Γκαρσία, Καμπαγέρο (57΄ Πίσπας), Δόρης, Μάντζης, Ηλιόπουλος