Η αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες θα συντελεστεί από φέτος, που σημαίνει πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για την περίοδο 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν απόλυτος στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.
Συγκεκριμένα, έκανε σαφές σε ΕΠΟ και συνεταιρισμό ότι χωρίς την αναδιάρθρωση της κατηγορίας παύει να υφίσταται και το τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχαν υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας με την ΕΡΤ.
Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της τηλεοπτικής στέγης και κατ΄ επέκταση ενός σεβαστού εσόδου, με ό,τι άλλο θα μπορούσε να συνεπάγεται αυτό, Ομοσπονδία και Λίγκα αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αφενός πως το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τις λιγότερες ομάδες στην Ιστορία του, αφετέρου ότι θα δημιουργηθεί η Super League 2.
Ως προς τη διοργάνωση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα υποβιβαστούν άμεσα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις τελευταίες θέσεις στην τελική κατάταξη, ενώ ο 13ος σύλλογος της Λίγκας θα παίξει για την παραμονή του σε αγώνα μπαράζ με το δεύτερο της Football League, για τον οποίο θα είναι μπαράζ ανόδου.
«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε νομοτεχνικές λεπτομέρειες της τροπολογίας και εφόσον αύριο περάσει από την Εκτελεστική, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι, ίσως ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές και προχωράμε κανονικά», υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης μετά το πέρας της συνάντησης.
Ερωτηθείς για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ειδικά για τον αριθμό των φιλάθλων που θα τον παρακολουθήσουν, ο υφυπουργός απάντησε πως «όταν προκύψει οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου, εμείς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να έχουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να προχωρήσουμε».

naftemporiki.gr