Το πιο εύκολο απόγευμα είχε απόψε η ΑΕΚ επί ημερών Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, καθώς με σκόρερ τρεις Πορτογάλους έφτασε σε άνετη νίκη με 3-0 επί της υπολογίσιμης ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.
Η Ένωση εδραίωσε την παρουσία της στην τρίτη, όμως έως ότου ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αδυνατούσε να πατήσει στην περιοχή του Κρίστινσον και να δημιουργήσει ευκαιρία.
Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ύστερα από σέντρα του Ολιβέιρα ο Σιμόες έγραψε το 1-0 με εντυπωσιακό «τακουνάκι» κι έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (50΄) ο Ολιβέιρα διπλασίασε για τους «κιτρινόμαυρους» με ωραία κίνηση στο χώρο και έβαλε την ασφαλιστική δικλείδα στη νίκη της ομάδας του.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 62΄, από σέντρα του Μάνταλου και κακό υπολογισμό του Μπέρτου, ο Έλντες Λόπες, ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, καθώς είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις 9 Ιανουαρίου 2018, σε αγώνα με τον Παναιτωλικό.
Aτρόμητος – Βόλος 0-0
Ατρόμητος και Βόλος είχαν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους δύο πρόσφατους μεταξύ τους αγώνες για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σήμερα ωστόσο το θέαμα έλειψε από την αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο Περιστέρι, ύστερα από ένα κακό παιχνίδι στο οποίο, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, δεν υπήξε ούτε μία κλασική ευκαιρία, εξ ου και η «λευκή» ισοπαλία.
Το 0-0 ήταν, λοιπόν, το φυσικό επακόλουθο, με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο αλλά τους Θεσσαλούς να αμύνονται σωστά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή του Γκαραβέλη.
Η ομάδα των δυτικών προαστίων εκτός από τους δύο χαμένους εντός έδρας βαθμούς, κάτι που σίγουρα δεν ήταν στους υπολογισμούς του Σάββα Παντελίδη για τον συγκεκριμένο αγώνα, έχασαν με τραυματισμό (42΄) και τον Ρισβάνη.

naftemporiki.gr