To Μάιο του 2022 θα λάβει την τελική πιστοποίηση το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου για να μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες ενώ η Εθνική θα δώσει σε αυτό δύο αγώνες  στις 9 και 12 Ιουνίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης UEFA Nations League. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλώντας τους Βολιώτες να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό.
Τόνισε ότι ο Βόλος ξέρει πως να διοργανώνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και προανήγγειλε ότι τον Αύγουστο του 2022 θα διεξαχθεί σε Βόλο και Λάρισα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών και Γυναικών με τις τελετές έναρξης και λήξης να γίνονται στο Βόλο.
Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει και από ποδόσφαιρο και έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις και πλέον στο Βόλο, έπειτα από την υπογραφή του Μνημονίου με την ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί επίσημος και όχι φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας και στην πόλη θα έρθουν αποστολές, διαιτητές, αξιωματούχοι και οι αγώνες θα προβληθούν τηλεοπτικά διεθνώς κάνοντας γνωστό το Βόλο παντού.
Υποστήριξε πως το μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΠΟ είναι μια απάντηση στο κατεστημένο της Αθήνας, καθώς “μερικοί θέλουν την Εθνική να είναι το δικό τους …μαγαζί” και τόνισε πως “η Εθνική Ελλάδος είναι Εθνική όλων και πρέπει να αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να τη χειροκροτήσουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες της.” Επιπλέον ανέφερε ότι τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια θα προμηθευτούν εισιτήρια και θα τα δώσουν σε παιδιά δημοτικού αλλά και στις αθλητικές ακαδημίες και κάλεσε όλους τους φορείς να στηρίξουν το εγχείρημα.
Ανέφερε πως στον Βόλο την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Final4 K17 της Superleague, αργότερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και ήδη ο ΣΕΓΑΣ έχει πάρει απόφαση για να διοργανωθεί στην πόλη του χρόνου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών.
Ήδη FIFA, UEFA και ΕΠΟ έχουν καταγράψει ελλείψεις καθώς αν και είναι ένα νέο γήπεδο δεν διαθέτει τουαλέτες ενώ πρέπει να γίνουν πρόσθετες ηλεκτρολογικές και άλλες εργασίες για να λάβει την τελική πιστοποίηση. Το κόστος των παρεμβάσεων θα επωμισθεί είπε εν μέρει και η ΕΤΑΔ με το ποσό των 600.000 ευρώ, όπως ορίζεται από τη συμφωνία παραχώρησης.

ertnews.gr