Βαριές ποινές επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε τρεις Βολιώτες, που κατηγορούνταν για ληστεία, πέρυσι τον Αύγουστο, σε καπνοπωλείο στη Ν. Ιωνία, στην οδό Αναπαύσεως. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 20χρονο, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης και έναν 35χρονο, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, καθώς απαλλάχθηκε της κατηγορίας της ληστείας λόγω αμφιβολιών.
Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου πέρυσι με τη χρήση μάλιστα αεροβόλου όπλου στο καπνοπωλείο, από το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν αρπάξει από το ταμείο το ποσό των 1.400 ευρώ. Μάλιστα κατηγορούνταν ότι είχαν απειλήσει την 32χρονη υπάλληλο του καταστήματος.
Χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε στον 23χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 8 μηνών, καθώς τον έκρινε ένοχο για ληστεία από κοινού, οπλοφορία, οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πάντως το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Στον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 20χρονο, που φέρεται να είχε εισέλθει στο καπνοπωλείο με τον 23χρονο και να είχαν κάνει τη ληστεία, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για ληστεία από κοινού, ενώ στον 35χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνον για αντίσταση κατά των αστυνομικών, όταν πήγαν να τον συλλάβουν και απαλλάχθηκε για την κατηγορία της ληστείας, λόγω αμφιβολιών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, δικηγόρος Βόλου Βασ. Τζιώρας υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι ο νεαρός ήταν εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και ότι όταν τέλεσε την πράξη, βρισκόταν υπό την επήρεια και ότι έκανε, το έκανε για τη δόση του.
Τα ναρκωτικά δε που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία, τα είχε για δική του χρήση. Τόσο ο 23χρονος, όσο και ο 20χρονος οδηγήθηκαν στη φυλακή, διότι το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Υπέρ της ενοχής των κατηγορούμενων τάχθηκε στην πρότασή του και ο εισαγγελέας. Και οι τρεις είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τη ληστεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας, της παράβασης των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, καθώς και της αντίστασης.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Αυγούστου 2019, οι δύο πρώτοι από τους δράστες εισήλθαν στο καπνοπωλείο της Ν. Ιωνίας, στο οποίο εργαζόταν 32χρονη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού έκλεψαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1.400 €, ενώ ο τρίτος συνεργός τους ανέμενε πλησίον του καταστήματος.
Στη συνέχεια, διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν ταχύτατη και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όπου είχαν πάει για μπάνιο… Κατά την ακινητοποίησή τους, ο 35χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, 21 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 111 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 919,30 €, δύο κράνη και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα δίκυκλα ως μέσα τέλεσης της ληστείας.

e-thessalia.gr