Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο δράστης των δύο ληστειών σε υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ που είχαν σημειωθεί στις 28 Ιανουαρίου και στις 24 Μαρτίου στον Βόλο.
Πρόκειται για έναν 62χρονο κάτοικο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη μετά από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυριών.
Σε κατ’οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων προϊόντων, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι στις 29 Νοεμβρίου 2021 είχε αποπειραθεί να ληστέψει στο κέντρο του Βόλου επαγγελματία, ο οποίος είχε αντισταθεί κ ι ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου ο 62χρονος είχε ληστέψει με την απειλή όπλου σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Βόλου και στις 24 Μαρτίου σούπερ μάρκετ στη Λαρίσης.
Μέθοδος
Ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις φορούσε σκούφο και μάσκα, μπήκε μέσα στα σούπερ μάρκετ αγόρασε πράγματα και πηγαίνοντας στο ταμείο, έδειξε ένα χαρτί στις υπαλλήλους ταμίες που έγραφε “Έχω όπλο” άνοιγε το μπουφάν του προτάσσοντας το όπλο προς το μέρος τους έπαιρνε τα χρήματα και εξαφανίζονταν.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

e-thessalia.gr