Μηχανοκίνητη συμμορία ληστών-διαρρηκτών, κινούταν με τρομακτικές ταχύτητες από τη Λάρισα μέχρι και την Καβάλα.
Τα μέλη της, χρησιμοποιώντας οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στοχοποιούσαν και εισέβαλαν σε σπίτια και επιχειρήσεις αρπάζοντας χρηματοκιβώτια.
Στη Λάρισα εισέβαλαν νυχτερινές ώρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κλείδωσαν τον έντρομο υπάλληλο σε αποθήκη και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο με περιεχόμενο 250.000 ευρώ.
Όμως, η κινητοποίηση της Αστυνομίας τότε και ο φόβος σύλληψής τους, τους υποχρέωσε να εγκαταλείψουν το όχημα με το χρηματοκιβώτιο και να διαφύγουν με τα πόδια.
Από εκείνη τη στιγμή και με τα δεδομένα αυτά στα χέρια της αστυνομίας, οι ερευνητές μπήκαν στα ίχνη τους και τώρα έφθασαν στην εξιχνίαση όλης σχεδόν της δράσης τους σε έξι νομούς της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος.
Συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας οκτώ Ρομά, επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 17 έως 50 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, σχεδόν όλοι σεσημασμένοι για παρόμοια δραστηριότητα και μάλιστα κάποιοι συνδέονται μεταξύ τους με στενούς συγγενικούς δεσμούς.
Η «λεία» τους φέρεται να περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 295.000 ευρώ (από το οποίο το μεγαλύτερο μέρος εντοπίστηκε) και αντικείμενα αξίας, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 16.500 ευρώ.
Συμμορία χρηματοκιβωτίων: Χτύπησαν τέσσερις επιχειρήσεις
Η σπείρα επίσης χρησιμοποιώντας άλλα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, φαίνεται ότι «άνοιξαν» τέσσερις επιχειρήσεις, απ’ όπου άρπαξαν χρηματοκιβώτια ή ταμειακές μηχανές, ενώ στη δράση τους περιλαμβάνονται και 19 διαρρήξεις σε σπίτια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, έτσι ώστε τα μέλη της σπείρας να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, αποφεύγοντας αστυνομικούς ελέγχους, ενώ συνήθως τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Όπως τόνισαν οι αξιωματικοί που παρουσίασαν την υπόθεση εξάρθρωσης, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.
Οι ενέργειες που τους αποδίδονται
Συγκεκριμένα, διέπραξαν:
Μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο,
τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών,
δύο απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη,
εκαπέντε διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και
τέσσερις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.
Ο τρόπος δράσης
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, συνέχισαν, είναι ότι, για τη διάπραξη των ενεργειών, χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο.
Τα αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Έξι οχήματα, εκ των οποίων τα δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα
Χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
Πλήθος κινητών τηλεφώνων
Ένα σύστημα καταγραφής και τέσσερις κάμερες και
Δύο φορητοί πομποδέκτες.

alphafreepress.gr