Ληστεία μετά φόνου διεπράχθη απο δύο αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 12 και 14 ετών, όταν μπήκαν κρυφά στην αυλή μονοκατοικίας για να ληστέψουν τον υπερήλικα ιδιοκτήτη, ο οποίος τους αντιλήφθηκε. Ο 87χρονος, που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα, λίγες ώρες αργότερα από τα βαριά χτυπήματα των παιδιών. Οι δύο έφηβοι τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και στο σώμα, με χρήση και αιχμηρού αντικειμένου, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Φεύγοντας, του αφαίρεσαν 200 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα.
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των Αρχών, την ίδια ώρα που οι ανήλικοι λήστευαν τον 87χρονο η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρονος σύντροφός της τους «φιλούσαν τσίλιες». Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για τη ληστεία οδήγησαν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.
Στο πλαίσιο των ερευνών στο σπίτι, όπου διέμεναν παράνομα οι δύο ενήλικες στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν χάπια εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο ΕΡΤ