Τελειωμό δεν έχουν οι καταστροφικές διαδρομές του χαλαζιού τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Τυρνάβου, αφού σήμερα αργά το μεσημέρι έντονη χαλαζόπτωση χτύπησε καλλιέργειες στον Τύρναβο αλλά και τις καλλιέργειες στην Τ.Κ. Δένδρων, των Δελερίων και της Ροδιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αγροτών το χαλάζι έπληξε όλες τις δενδροκαλλιέργειες και την αμπελοκαλλιέργεια σε μία μεγάλη έκταση γύρω από το χωριό και η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Οι αγρότες που μιλούν για πραγματική οικονομική καταστροφή καλούν τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε δίκαιες εκτιμήσεις και έγκαιρες αποζημιώσεις.
Στον Τύρναβο
Εν τω μεταξύ για μία ακόμη φορά οι καλλιέργειες στον Τύρναβο βρέθηκαν στο στόχαστρο της χαλαζόπτωσης. Σήμερα δυνατή χαλαζόπτωση που δημιούργησε ένα πυκνό λευκό στρώμα στο έδαφος χτύπησε καλλιέργειες στην περιοχή Καμπύλαγα καταστρέφοντας ότι βρέθηκε στο πέρασμά της.
Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική με συνέπεια η απόγνωση και η απελπισία να κυριαρχεί στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής που πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και στην παρέμβαση του κράτους από το οποίο περιμένουν οικονομικές ενισχύσεις για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας τις καλλιεργητικές εργασίες που λόγω των ζημιών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ανάλογη είναι και η εικόνα στις καλλιέργειες της Ροδιάς και των Δελερίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι χαλάζι έπεσε και μέσα στην πόλη του Τυρνάβου.
Με αφορμή και τις νέες δυνατές χαλαζοπτώσεις και τις ζημιές που προκάλεσαν, ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, όπως ανέφερε στο paidis.com επικοινώνησε με τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ κ. Μ. Λιόντο ζητώντας να προχωρήσουν οι γεωπόνοι σε άμεση αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ενώ όπως τόνισε αύριο θα γίνει η αναγγελία της ζημιάς, ώστε να ξεκινήσουν οι δηλώσεις των αγροτών.

paidis.com