Στην εξάρθρωση επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, οδήγησε η χθεσινή σύλληψη τριών κακοποιών, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, στην Αρχαία Κόρινθο.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου, άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις ύποπτοι άνδρες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, άνοιξαν πυρ.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο δραστών και τη σύλληψή τους. Ο τρίτος δράστης προέβαλε σθεναρή αντίσταση, προτού τελικά συλληφθεί και αυτός.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, καθώς και καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων.
Το όχημα των συλληφθέντων είχε ενοικιαστεί την Παρασκευή στην περιοχή της Πρέβεζας από δύο ημεδαπούς – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι και αναζητούνται.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχών, οι συλληφθέντες ευθύνονται - μεταξύ άλλων - για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μεσσηνία, στις 2 Δεκεμβρίου του 2019, με λεία άνω των 200.000 ευρώ.
Επιπλέον, εις βάρος δύο μελών της οργάνωσης εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστεία την 5η Αυγούστου του 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα Πρέβεζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα.

naftemporiki.gr