Στους 26 ανέρχονται συνολικά οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ οι δέκα εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι και μόλις τέσσερις έχουν ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό τους με τέσσερις δόσεις. Παράλληλα, το τελευταίο εννεάμηνο έχουν καταλήξει 71 ασθενείς με κορωνοϊό, με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται τον Ιανουάριο του 2023

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, οι νοσηλευόμενοι στις 17 Ιανουαρίου 2023 ανέρχονται συνολικά στους 26 εκ των οποίων οι 16 είναι άνδρες, (ποσοστό 61,54 %) και δέκα γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 38,46 %. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 72 έτη.

Εμβολιασμένοι με τέσσερις δόσεις (αναμνηστική δόση ) είναι τέσσερις ασθενείς παρότι γίνονται από το Νοσοκομείο Βόλου και εμβολιασμοί κατ` οίκον. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι 15,38 % και είναι όλοι άνδρες.

Δέκα ασθενείς είναι πλήρως ανεμβολίαστοι, εννέα ασθενείς έχουν εμβολιαστεί με τρεις δόσεις και τρις έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις. Στην κλινική covid νοσηλεύονται 24 ασθενής, ένας νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική, ενώ ένας ασθενής 85 ετών νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Covid.

Σημαντική και ανησυχητική διαπίστωση, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του Νοσοκομείου είναι ότι, οι θάνατοι το πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου 2023 είναι αναλογικά, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα, περισσότεροι από κάθε μήνα, από τον Μάιο του 2022 κι έπειτα. Στο τελευταίο 9μηνο υπήρξαν 71 θάνατοι, εκ των οποίων 42 άνδρες και 29 γυναίκες.

magnesianews.gr