Ιδιαίτερη επιτυχία εμφανίζει η υλοποίηση του προγράμματος του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας κ. Ζιάκα, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αύξηση συμμετοχής αποφοίτων ΕΠΑΛ στην Η΄ Φάση το σχολικό έτος 2023-24.

Συνολικά στη Θεσσαλία τοποθετήθηκαν σε θέσεις Μαθητείας 753 μαθητευόμενοι. Συγκεκριμένα, στα 21 ΕΠΑΛ της ΠΔΕ Θεσσαλίας που υλοποιούν το πρόγραμμα, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 76 τμήματα – 21 ειδικοτήτων.

Όπως εξηγεί η κ. Ζιάκα σε ανακοίνωσή της «Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» απόφοιτων ΕΠΑΛ, ανήκει στη Μεταλυκειακή Επαγγελματική Κατάρτιση και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του ΥΠΑΙΘΑ. Εφαρμόζει τη μεθοδολογία της μαθητείας με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ΕΠΑΛ, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ενίσχυση των ευκαιριών ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας είναι μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή, συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο, παρέχοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αποτελεί μια εκπαιδευτική διαδρομή που με την ολοκλήρωση της οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.».

magnesianews.gr