Το δάπεδο βινυλίου αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους χάρη στην υψηλή ανθεκτικότητά του και τις προσιτές του τιμές. Μάλιστα, η μεγάλη ποικιλία του σε χρώματα και στυλ του επιτρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο και αισθητική απαίτηση για μοντέρνο ή κλασικό design.

Ωστόσο, πριν πάρεις την απόφαση να εγκαταστήσεις βινυλικά πλακάκια στο δάπεδό σου, καλό είναι να έχεις μια συνολική εικόνα των χαρακτηριστικών τους. Οι ειδικοί στα δάπεδα και το interior design από την Colore Colori μας εξηγούν τι πρέπει να προσέξουμε.

Τα 5 ασύγκριτα πλεονεκτήματα των δαπέδων LVT

Δεν είναι τυχαίο που ολοένα περισσότεροι καταναλωτές και επαγγελματίες επιλέγουν το βινυλικό δάπεδο. Τα πλεονεκτήματά του είναι εντυπωσιακά:

  • Ανθεκτικότητα απέναντι στη φθορά: Τα πλακάκια ή λωρίδες βινυλίου δεν ξεθωριάζουν με τον χρόνο, δεν γρατζουνίζονται και δεν σπάνε. Έτσι, δεν υπάρχει φόβος να υποστούν συνηθισμένες ζημιές που παθαίνουν άλλα υλικά λόγω π.χ. των βαριών επίπλων.

  • Αντίσταση στην υγρασία: Το LVT είναι ιδανικό υλικό για χώρους με μεγάλη υγρασία (π.χ. μπάνιο), καθώς έχουν μεγάλη αντοχή. Δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και αν μείνει λιμνάζον νερό στο πλακάκι για 48 ώρες!

  • Εύκολος καθαρισμός: Η επιφάνειά τους δεν απορροφά τους λεκέδες και μπορούν να καθαριστούν ακόμα και με δραστικά χημικά καθαριστικά. Έτσι, η καθαριότητα γίνεται παιχνιδάκι!

  • Προσιτές τιμές: Το δάπεδο LVT αποτελεί μία από τις πιο value for money επιλογές, αφού διατίθεται σε χαμηλή τιμή, αλλά παράλληλα είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής.

  • Ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων: Τα βινυλικά πλακάκια δεν βγαίνουν μόνο σε απομίμηση ξύλου που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά και σε πιο μοντέρνα σχέδια, όπως γρανίτης, ώστε να έχεις ακριβώς το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Τι να προσέξεις στην αγορά του βινυλικού δαπέδου

Όμως, το δάπεδο βινυλίου έχει και ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να προσέξεις. Το κυριότερο έχει να κάνει με την εγκατάστασή του. Αν δεν γίνει σωστά από επαγγελματία και κυρίως με τη χρήση κόλλας υψηλής ποιότητας, τότε δεν θα γίνει καλή εφαρμογή στις ενώσεις των πλακιδίων.

Και αν συμβεί αυτό, τότε ούτε ανθεκτικά θα είναι ούτε αδιάβροχα.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προσέξεις ιδιαίτερα από πού θα αγοράσεις τα πλακάκια. Είναι απαραίτητο να έχουν πιστοποίηση Greenguard και Phthalates Free, ώστε να είναι κατάλληλα και ασφαλή για εσένα και την οικογένειά σου.

Διαφορετικά υπάρχει το ενδεχόμενο εισπνοής πτητικών ενώσεων που είναι πολύ βλαβερές για την υγεία.

Αν επιλέξεις τον σωστό επαγγελματία και προμηθευτείς πλακάκια LVT υψηλών προδιαγραφών με όλες τις απαραίτητες διεθνείς πιστοποιήσεις υγιεινής και ασφάλειας, όπως το βινυλικό δάπεδο της Colore Colori, τότε θα αποκτήσεις ένα καλαίσθητο, ποιοτικό και άκρως ανθεκτικό δάπεδο που θα παραμείνει σαν καινούριο για πολλά χρόνια.