Από το 2013 προσπαθούσαν να εντοπίσουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έναν 56χρονο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας παρίστανε τον επιχειρηματία και προέβαινε σε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας είτε πλαστές επιταγές, είτε επιταγές που είχαν κλαπεί, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τόσο επιχειρήσεις όσο και ιδιώτες.

Τελικά, πριν από μερικές ημέρες, ο 56χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στη Νέα Πέραμο και συνελήφθη τη Δευτέρα (21/11).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο συλληφθείς διαβιούσε το τελευταίο διάστημα στη Βλυχάδα της Νέας Περάμου και προσπαθούσε να περνά απαρατήρητος. «Κρυβόταν επισταμένα. Είχε προσεγμένη εμφάνιση. Έδινε την εντύπωση ενός καλοστεκούμενου ανθρώπου και ευγενικού προκειμένου να μην κινεί υποψίες. Κατά τον εντοπισμό του όμως προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη επιταχύνοντας με το αυτοκίνητό του, χωρίς όμως να προβάλει αντίσταση όταν ακινητοποιήθηκε» ανέφεραν στο kathimerini.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ενδεικτικές του ποινικού παρελθόντος του 56χρονου είναι οι καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του. Ειδικότερα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής κάθειρξης 10 ετών και 16 μηνών και ποινή φυλάκισης 17 ετών και ενός μηνός, για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απόπειρας εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Επιπλέον, εκκρεμούν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με επιπλέον ποινή φυλάκισης 24 ετών και έξι μηνών για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Η συνολική ποινή κάθειρξης-φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι 51 έτη και επτά μήνες.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)