Κλειστό για τουλάχιστον 2-3 χρόνια θα είναι το Κουρσούμ Τζαμί λόγω προβλημάτων στον θόλο, όπως αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στη Λέσχη 97,6 η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κρυσταλλία Μαντζανά, αναφέροντας τα εξής: 

Έχουμε πάρα πολλά κεραμεικά ευρήματα, και είπαμε να δώσουμε ένα δείγμα σε μια έκθεση, την οποία προγραμματίζαμε για το Κουρσούμ Τζαμί. Όμως το μνημείο αυτό παρουσιάζει τώρα πολλά προβλήματα, κυρίως στον θόλο, και το κλείσαμε. Συνεπώς θα γίνει η έκθεση στο χαμάμ.

Δυστυχώς για 2-3 χρόνια θα κλείσει το τζαμί. Ο θόλος είναι από πλίνθους, οι οποίοι έχουνε φθαρεί από την πολυκαιρία, και βάζει νερό. Πρέπει να γίνουν μελέτες για την αποκατάσταση, και να βρούμε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να το εντάξουμε, αυτή είναι η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των σοβαρών προβλημάτων στον θόλο του Κουρσούμ Τζαμί, η έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μακρουλάκη που είχε προγραμματιστεί εκεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, άμεσα μεταφέρθηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό λίγο μετά τα εγκαίνιά της.  

trikalaenimerosi.gr