Δύο τραυματίες αστυνομικοί της διμοιρίας υποστήριξης που βρισκόταν στον ΟΣΕ Βόλου, είναι ο απολογισμός της πορείας αντιεξουσιαστών και μελών αριστερών συλλογικότητας χθες το απόγευμα στον Βόλο, που είχε επεισοδιακή κατάληξη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρη Διχτά που τραυματίστηκε στο πόδι κοντά στο γόνατο όπου και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα,
Ένα δεύτερος αστυνομικός της διμοιρίας τραυματίστηκε πιο σοβαρά στη γνάθο από πέτρες και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα εξωτερικά και εσωτερικά του τραύματος.
Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναρρώνουν σπίτια τους.

Η Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει για το συμβάν τα εξής: 

"Απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στο Βόλο, με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, περίπου 400 ατόμων, με αφορμή το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Εκεί, ομάδα περίπου 70 ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας κοντάρια, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό -2- αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων, ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή και σύλληψη ενός ατόμου, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς στην κατοχή του –μεταξύ άλλων- βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, ακολουθώντας στη συνέχεια πορεία που κατέληξε στο σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει, προξένησε υλικές ζημιές σε μηχάνημα ΑΤΜ, καθώς και πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων".

με πληροφορίες από magnesianews.gr