Στους 500 ανέρχονται οι μαθητές με τους συνοδούς τους που θα βρεθούν μεθαύριο Τετάρτη και Πέμπτη στον Βόλο για τους πανελλήνιους τελικούς σχολικούς αγώνες στίβου που για πρώτη φορά διεξάγονται στην περιοχή μας.
Οι αγώνες θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών μαθητών από την Ελλάδα.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «για πρώτη φορά το υπουργείο μας ανέθεσε τη διοργάνωση των αγώνων στον στίβο. Ήδη έχουμε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για τη διεξαγωγή τους. Επίσης ένα ανέλπιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε-καλό βέβαια για την πόλη-είναι πως δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα δωμάτια σε ξενοδοχεία. Προφανώς έχουμε πολύ καλό μαθητικό τουρισμό στην πόλη αυτή την περίοδο γι’ αυτό και δυσκολευόμαστε να βρούμε διαθέσιμα δωμάτια. Συνολικά στον Βόλο το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη θα έρθουν 550 άτομα, που θα είναι οι μαθητές-αθλητές με τους γονείς τους και κάποιους παράγοντες. Ο Βόλος είναι μία πολύ όμορφη πόλη που διαθέτει πολλούς αθλητικούς χώρους με άρτια οργάνωση και εξαιρετική υποδομή, οπότε σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου που πάντα προστρέχει και πρόθυμα στηρίζει κάθε εκπαιδευτική εκδήλωση, ιδίως εάν προάγει την πόλη μας, ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούμε στην επιτυχή διοργάνωση των συγκεκριμένων αθλητικών αγώνων».
Αναφορικά με την διεξαγωγή των σχολικών αγώνων που γίνονται σε επίπεδο νομού, είπε πως «Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στους σχολικούς αγώνες, μάλιστα είχε εκδηλωθεί και ενδιαφέρον και από τους γονείς για να διεξαχθούν».

e-thessalia.gr