rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
05:45
ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
Χαρακτηρίζεται η «έξυπνη βόμβα» κατά της φθοράς των δοντιών και υπόσχεται να κάνει την τερηδόνα... μακρινή ανάμνηση. Ο λόγος για το στοματικό διάλυμα που αναπτύσσεται στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες και το οποίο δρα εναντίον επιβλαβών βακτηρίων όπως το Str
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
Στην Καρδίτσα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω από το έργο και τη δράση της διεθνούς οργάνωσης που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνι
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Κύκλωμα - γάγγραινα στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο «διοχετεύει» νεκρούς σε συγκεκριμένα γραφεία τελετών καταγγέλλουν το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας και μέλη του Σωματείου.
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Ημέρες αφιερωμένες σε ζώα, γονείς, ασθένειες υπάρχουν πολλές...ή καλύτερα πάρα πολλές. Μήνες όμως; Και όμως υπάρχουν. Ο Νοέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στο μουστάκι.
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011
Στη μυθολογία, η θεά Αφροδίτη λέγεται ότι έτρωγε ρίζα παντζαριού για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ένα παντζάρι προσφέρθηκε στον Απόλλωνα στο ναό των Δελφών και τότε θεωρήθηκε από το μαντείο ότι αξίζει το βάρος του σε ασήμι.  
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αποκλείεται από το σύστημα υγείας και «κόβεται» η πρόσβασή του για περίθαλψη.
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Όταν πέφτει η νύχτα και η υγρασία τρυπάει τα κόκαλα, τους βλέπεις να βγαίνουν μέσα από τις φυλλωσιές και να γλιστρούν σαν σκιές στα νοσοκομεία (των μεγάλων πόλεων) που εφημερεύουν.
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Όλο και περισσότερα «βιολογικά» ψωμιά κάνουν την εμφάνισή τους σε φούρνους συνοικιακούς, αλλά και κεντρικούς.
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011
Εκτός από τα ήδη γνωστά οφέλη του κρασιού (σε μέτριες ποσότητες) για την καρδιά, μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα έρχεται να διαπιστώσει για πρώτη φορά ότι ανάλογα οφέλη, αν και σε κάπως μικρότερο βαθμό, προσφέρει επίσης η λελογισμένη κατανάλωση μπίρας.
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011
Σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, παραδόθηκε όχημα στο Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας.
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011
Οι έφηβοι, που περνούν πολύ χρόνο στις κονσόλες των ηλεκτρονικών τους παιχνιδιών εμφανίζουν διαφορές στη δομή του εγκεφάλου, αλλά και στη διέγερση περιοχών του οργάνου, που σχετίζονται με την ανταμοιβή, κάνοντας τους επιστήμονες να υποθέσουν ότι αποκομίζουν περισσότερη ικανοποίηση από ότι όσοι παί
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011
Χειρουργός καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με 3ετή αναστολή, επειδή ξέχασε χειρουργική σπάτουλα στην κοιλιά ασθενούς.
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Την αγωνία τους εκφράζουν οι θαλασσαιμικοί του νομού Τρικάλων αλλά και της υπόλοιπης χώρας για τις τροποποιήσεις του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) που προτείνει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Το κενό της Πολιτείας έρχεται να καλύψει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων αναλαμβάνοντας μια σημαντική πρωτοβουλία. Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποφάσισε να προχωρήσει σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο και σε καταγραφή της στοματικής υγείας των νηπίων του νομού μας (2.000 νή
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011
Μεγάλωσε στο Βόλο και από την αρχή ήξερε πως θα ασχοληθεί με τον άνθρωπο. Με τις ασθένειες που τον ταλανίζουν και τον ανθρώπινο πόνο. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος όχι μόνο έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, αλλά βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή του Harvard και ερευνά τρόπους αντιμετώπισης των καρκίν
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2011
Ενώ η πλειοψηφία των μελετών έχει ασχοληθεί με τα άτομα που έχουν εθιστεί στη χρήση πορνογραφικού υλικού από το Διαδίκτυο, λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει ζευγάρια που χρησιμοποιούν διαδικτυακό πορνογραφικό υλικό περιστασιακά.
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011
Τις πτυχές μιας υπόθεσης, με απολαβές πάνω σε πτώματα νεκρών, ερευνούν μετά από καταγγελίες το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση αφορά στη διαδικασία ταρίχευσης νεκρών που επρόκειτο να μεταφερθούν για ταφή από το Βόλο στις Βόρειες Σποράδες.
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011
Έχασε σχεδόν 50 κιλά μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες. Ωστόσο, τα χάπια αδυνατίσματος που έπαιρνε καθημερινά και η έλλειψη επαρκούς τροφής οδήγησαν μια 24χρονη φοιτήτρια από τον Βόλο στον θάνατο.
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
Όμηροι των εξαρτήσεων αναδεικνύονται οι έφηβοι στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο κάπνισμα τσιγάρου, ενώ αύξηση καταγράφεται την τελευταία τετραετία και στην κατανάλωση αλκοόλ. Μάλιστα, 3% των εφήβων παραδέχεται ότι έχει κάνει ακόμη και χρήση ηρεμιστικών και υ
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
Τα υγρά υπολείμματα φυτοφαρμάκων μπορούν να απορρυπανθούν και να απαλλαχθούν από βλαβερές ουσίες, με τη χρήση μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, ή και ένζυμα που προέρχονται από μανιτάρια.
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
Έχοντας ως σκοπό τη δωρεάν προσφορά φαρμάκων οικιακής χρήσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την ανακύκλωση των ληγμένων σκευασμάτων ο δήμος Καρδίτσας συνεργάζεται με τον τοπικό σύλλογο Φαρμακοποιών για τη σύσταση του «κοινωνικού φαρμακείου».
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
Χωρίς μικροβιολόγους έχουν μείνει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ενώ τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Σκοπέλου δεν έχουν ούτε καν παρασκευάστριες! Η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιφέρειας είναι απίστευτη μιας και για πολύ απλές εξετάσεις θα πρέπει να μετακινούνται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011
Ορκίστηκε σήμερα ο νέος κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λάρισας (ΠΓΝ Λάρισας & ΓΝ Λάρισας) κ. Ηλίας – Δημοσθένης Σκυλλάκος στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011
Την πόρτα των διαγνωστικών κέντρων και των πολυϊατρείων σε μη επαγγελματίες της υγείας ανοίγει το υπουργείο με επείγουσα εγκύκλιό τους προς τους αρμόδιους φορείς.
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011
Ένας γιατρός, από τα Τρίκαλα, με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πρώτων 34 «πρωταθλητών» γιατρών στη συνταγογράφηση φαρμάκων που εντοπίστηκαν στο ηλεκτρονικό δίχτυ του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ που μέσα σε 6 μήνες έγραψαν φάρμακα αξίας 6,2 εκατ. ευρώ!
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011
Οσο βαθαίνει η ύφεση, τόσο βαθαίνει και το χάσμα μεταξύ αυτών που είναι οικονομικά ενεργοί και των ανέργων, με τα αποτελέσματα αυτού να αποτυπώνονται στη σωματική και ψυχική τους υγεία.
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011
Τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής δείχνουν πως η χρήση κάνναβης είναι αρκετά διαδεδομένη ανάμεσα στους έφηβους στην Ελλάδα.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς έχουμε πλέον εισέλθει στη χειμερινή περίοδο, ζητεί από τις αρμόδιες αρχές το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011
Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, οργανώνει εκδήλωση στις 16 Νοεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια).
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011
Σήμερα με σημείο συνάντησης στην Απόλλωνος και Ασκληπιού γωνία απέναντι από τα Goody's και ώρα 12:00μ., τα Τρίκαλα συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό 2011.  
 
Σελίδα 146 από 147

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336