rodopi 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
01:07
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012
Δύο ακόμη ευκαιρίες και πιθανότατα τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο θα έχουν οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να βελτιώσουν το βαθμό εισαγωγής τους, σύμφωνα με την πρόταση Μπαμπινιώτη για το νέο Λύκειο και η οποία αναμένει τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για να ψηφιστεί.
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2012
Έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Λάρισας θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου, την Τρίτη το πρωί στην αίθουσα Συσκέψεων του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ στη Λάρισα, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την: «Πρόταση του ΤΕΙ για οργάνωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του», ενώ ήδη υπάρχουν αν
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012
Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μετά από την εντολή που δόθηκε για τη διασπορά 80 τσιγγάνων μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων σε 7 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
Η ασφάλεια των μαθητών του Λυκείου Φαρκαδόνας, καθώς και η βελτίωση των όρων προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία του δήμου, με στόχο τη διασφάλιση της χωρίς προβλήματα και άνευ κινδύνων προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών σε αυτά, ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο δημαρχείο Φαρκαδόνα
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
Ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνουν φέτος. Αυτό επιβεβαίωσε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.  
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
Εξι μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα που οι εργολάβοι καθαριότητας έλυσαν τη συνεργασία τους με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφήνοντας στην ανεργία δεκάδες καθαρίστριες αλλά και βρώμικα πανεπιστημιακά κτήρια.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες των νέων σχολικών συμβούλων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012
Επτά δημοτικά σχολεία του δήμου Σοφάδων Καρδίτσας δεν λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, καθώς οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται στις προθέσεις της Εκπαίδευσης που προωθεί τη διασπορά τσιγγάνων μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της περιοχής.
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012
Τη δική τους μαθηματική «παράδοση» φαίνεται να δημιουργούν συν τω χρόνω τα Τρίκαλα, αφού μαθητές της περιοχής κατακτούν ολοένα και περισσότερες διακρίσεις στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, φτάνοντας, μάλιστα, σε επίπεδα ρεκόρ.
Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012
Το απίστευτο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να χορηγήσει σε 159 δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών σε φωτοτυπίες λόγω της έλλειψης των σχολικών βιβλίων.
Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2012
Στα αμφιθέατρα επιστρέφουν τη Δευτέρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2012
Σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία της χώρας αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού, ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας.  
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές για τα λύκεια καθώς και οι νέες βάσεις, στις οποίες τίθενται τα τεχνολογικά λύκεια.
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012
Συνολικά 46 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια των Τρικάλων προκρίθηκαν από τον «Θαλή» και θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του 72ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ευκλείδης».
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012
Τουλάχιστον μια εβδομάδα περισσότερο μάθημα από πέρυσι θα κάνουν φέτος οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, προκειμένου να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν στις καταλήψεις.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2012
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο γραπτός διαγωνισμός με θέμα: «Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2012
Δύσκολα ξεκίνησαν τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το 2012, μιας και τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του επαρκούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το πολύ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2012
Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011
Δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το έργο εξοπλισμού ειδικών σχολείων της Καρδίτσας, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011
Υπογράφηκε η Σύμβαση εκτέλεσης του ενταγμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα», μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αναδόχου του.
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011
Την κατανομή μέρους των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2011, ύψους 10.794.900 ευρώ που αφορά στην επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, στους ΟΤΑ της χώρας, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
  Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για να διασφαλιστεί η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών σε όλα τα σχολεία εντός των ορίων του, ζητά ο Δήμος Καρδίτσας.
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Μοιάζει να εξελίσσεται σε προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στα Τρίκαλα η οποία θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός «Αγροτικού Λυκείου» ώστε να προετοιμάζεται κατάλληλα η νέα γενιά καλλιεργητών!
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Ρήγμα στο μέτωπο των πρυτάνεων προκάλεσε η εμμονή του κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Σίμου Σιμόπουλου του ΕΜΠ στη μη εφαρμογή του νόμου και η πρωτοβουλία τους να στείλουν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011
Μεγάλη αναστάτωση και φόβο έχει προκαλέσει σε γονείς, καθηγητές και μαθητές, η συμπεριφορά ενός μαθητή της Β' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων σε καμία άλλη Θεσσαλική πόλη ξεκαθαρίστηκε στη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππα με την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Μετέωρη θα μείνει η λειτουργία των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ από τον νέο χρόνο. Και αυτό διότι τα Ιδρύματα αρνούνται να αναλάβουν την εποπτεία των εστιών, η οποία τους ανατίθεται από το υπ. Παιδείας εξαιτίας της κατάργησης τού -έως τώρα εποπτεύοντος των εστιών -Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Την παράταση στη διαδικασία διανομής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο για τη διευκόλυνση των φοιτητών και των καθηγητών κατά την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Σε μια νέα σημαντική συνεργασία προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ανήλικων κρατουμένων.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Τρεις μήνες επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία – και για τους τρεις κλάδους – προτείνει η μελέτη που έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι άξονες της οποίας παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής χθες στο «Πεντάγωνο». Υπέρ της αύξησης της θητείας τάχθηκαν και βο
 
Σελίδα 91 από 95

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336