REX 728X90 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
14:13

Διαφοροποίηση από Φίλη - Σκουρλέτη

E-mail Εκτύπωση PDF

Διαστάσεις ανταρσίας παίρνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στις «ρουκέτες» που εκτόξευσε πρώτος ο Νίκος Φίλης ζητώντας να ακυρωθεί η προβληματική συμφωνία, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Γιώργος Κυρίτσης, ήρθε να προστεθεί και η ενόχληση του Πάνου Σκουρλέτη.

Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Την ίδια ώρα το αυστηρό μήνυμα που επιχείρησε να εκπέμψει η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής ενόψει της κρίσιμης συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια (13:00) για ενεργοποίηση των ποινικών διατάξεων περί κατασκοπίας κατά όσων πολιτικών και δημοσιογράφων δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την επίμαχη πώληση «θόλωσε» από tweet του κ. Πάνου Καμμένου.

Φίλης: Να ακυρωθεί η πώληση

Την «φωτιά» στο κυβερνητικό στρατόπεδο έβαλε ο κ. Νίκος Φίλης με δημόσια δήλωσή του όπου μεταξύ άλλων και ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα επισημαίνει πως «είναι, καλό που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Θα είναι όμως απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων» εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς με εξόντωση αθώων ανθρώπων.

«Τη Δευτέρα, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να απαντήσουν στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ύπαρξης σκανδάλου στην ανολοκλήρωτη ακόμη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία μέσω διακρατικής συμφωνίας. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι απαντήσεις θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες» τονίζει αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων για να ρίξει το «καρφί» στην συνέχεια: «Από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Πρώτο Θέμα


 

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336