rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
21:42

Ρύθμιση τοπίου στα κανάλια με τελεμάρκετινγκ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την περιφερειακή τηλεόραση έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στη Λαμία, σε ημερίδα με θέμα «Περιφερειακή τηλεόραση χθες, σήμερα, αύριο», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο οργανισμός πολιτιστικής ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας.

Ο υφυπουργός δεν προσδιόρισε πότε θα προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες στην περιφερειακή τηλεόραση, ωστόσο ανέφερε πως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει σχέση κυρίως με το ΕΣΡ.

Ο κ. Κρέτσος Στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές που ήδη έχει προωθήσει το υπουργείο για τις «λευκές περιοχές», δηλαδή τις περιοχές που δεν καλύπτονται από ψηφιακό σήμα και στην παρούσα φάση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τηλεοπτικής κάλυψης των συγκεκριμένων περιοχών. Αναφέρθηκε στις διορθώσεις της τηλεοπτικής κάλυψης που γίνονται και τόνισε πως γίνονται συζητήσεις εντός της κυβέρνησης για τη μείωση του τέλους της τηλεόρασης, το οποίο, όπως είπε, θα αντιμετωπιστεί σε ισότιμη βάση με ό,τι ισχύει για τα κεντρικά κανάλια.

Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν ώστε να υπάρξει ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο και εκτίμησε ότι η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα επιβάλει ένα νέο καθεστώς και θα τερματίσει την ανομία η οποία συντηρείται για χρόνια. «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι» είπε ο κ. Κρέτσος και μίλησε για τηλεοπτικά κανάλια «που έχουν σοβαρές υποδομές, εργαζόμενους με τις προβλεπόμενες αμοιβές και αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα», αλλά και «κανάλια που έχουν μόνο τηλεμάρκετινγκ», τονίζοντας την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του οπτικοακουστικού τοπίου, ώστε να υπάρξουν παραγωγές που θα αξιοποιηθούν από την Περιφερειακή Τηλεόραση. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, λέγοντας πως για πρώτη φορά η οπτικοακουστική παραγωγή θα εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο.

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται το τηλεοπτικό τοπίο. Υποστήριξε ότι ιδιαίτερα για τις περιφερειακές τηλεοράσεις δεν πρέπει να υπάρξει διαγωνισμός, αλλά να υπάρξουν κριτήρια χορήγησης των αδειών και σημείωσε ακόμη πως υπάρχουν τεράστια κενά στο θέμα της αδειοδότησης, όπως πολύ περισσότερο υπάρχουν κενά στη ρύθμιση που έχει σχέση με τη μετάδοση των προγραμμάτων της περιφερειακής τηλεόρασης.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για την ωφελιμότητά της περιφερειακής τηλεόρασης και τη σύνδεσή της με το αναπτυξιακό μοντέλο σε επίπεδο περιφέρειας και υπογράμμισε ότι η περιφερειακή τηλεόραση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία κάθε περιοχής. Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των αδειών, καθώς, όπως είπε, δε μπορεί να παραμένουν οι κάθε είδους εκκρεμότητες.

Στη διασφάλιση του ρόλου της περιφερειακής τηλεόρασης για την ενημέρωση των πολιτών και στην απομάκρυνση των πιθανοτήτων γιγάντωσης μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις στάθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης, μεταφέροντας το μήνυμα του γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τέλος, η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Μπατζελή έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια ιστορική αναδρομή για την περιφερειακή τηλεόραση, τονίζοντας την ανάγκη «αποτελεσματικής ρύθμισης συνολικά του τοπίου», όπως είπε, καθώς «θα πρέπει να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει και πρέπει να συνεχίσει να παίζει η περιφερειακή τηλεόραση».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τις αδειοδοτήσεις, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου καλείται πλέον να δημιουργήσει το δικό της περιεχόμενο η περιφερειακή τηλεόραση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336