rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
04:13

Ο «πονοκέφαλος» της Μέρκελ

E-mail Εκτύπωση PDF

Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να βρει μια λύση στο μεταναστευτικό, το οποίο απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησής της, ο ηγέτης του αδελφού κόμματος, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εσωτερικών επιμένει στις θέσεις του και την προειδοποιεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο άνθρωπος που θέλει να σπρώξει τη χώρα δεξιότερα προειδοποιεί την Μέρκελ να μην τον διώξει με αφορμή τη διαφωνία τους για το άσυλο.

«Εάν απολύσεις με αυτήν τη δικαιολογία έναν υπουργό που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα του, θα είναι παγκόσμια πρώτη. Είμαι πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, ενός εκ των τριών κομμάτων συνασπισμού και ενεργώ με την πλήρη υποστήριξη του κόμματός μου. Εάν η καγκελαρία δεν είναι ευχαριστημένη με τη δουλειά του υπουργού Εσωτερικών, τότε θα πρέπει να διαλύσει τον συνασπισμό».

Ο Ζέεχοφερ αρνήθηκε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους Χριστιανοδημοκράτες λόγω των εκλογών που θα γίνουν στη Βαυαρία τον Οκτώβριο και τόνισε:

«Το κόμμα μάχεται για τις πεποιθήσεις του, οι οποίες είναι πιο σημαντικές από ένα αξίωμα. Ακούω από πολλούς ανθρώπους κάθε μέρα: "Μείνετε σταθεροί, μην υποχωρήσετε". Πρόκειται για την αξιοπιστία μας, δεν είναι λίγοι αυτοί στο Βερολίνο που θέλουν να με ξεφορτωθούν».

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Γερμανός υπουργός επιχειρεί με τα σχόλιά του να κερδίσει ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και προσβλέπει στις εκλογές του Οκτωβρίου καθώς το AfD έχει σημειώσει επιτυχία στη Βαυαρία.

«Το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»

«Όχι. Το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Η Γερμανία διαμορφώθηκε από τον χριστιανισμό», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην λαϊκή ταμπλόιντ Bild προσθέτοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις παραδόσεις της.

«Οι μουσουλμάνοι που ζουν ανάμεσά μας ανήκουν φυσικά στη Γερμανία... Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει, χωρίς να δείξουμε ευαισθησία για τους άλλους, να εγκαταλείψουμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να ζουν μαζί μας, όχι δίπλα μας ή απέναντί μας».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένες συνήθειες της καθημερινής ζωής και της κουλτούρας της Γερμανίας που είναι επηρεασμένες από τον χριστιανισμό, όπως τα καταστήματα που είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες με βάση τις θρησκευτικές εορτές, όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Ο Ζέεχοφερ έχει θέσει διορία στην καγκελάριο ως το τέλος Ιουνίου για να βρει έναν τρόπο να περιορίσει την εισροή μεταναστών στη Γερμανία σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ε.Ε. Αν εκείνη αποτύχει, ο Ζέεχοφερ έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τα γερμανικά σύνορα για κάποιους αιτούντες άσυλο.

Από την πλευρά της η Μέρκελ τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει συμφόρηση, οξύνοντας την ένταση μεταξύ της Γερμανίας και των γειτόνων της και υπονομεύοντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Από το 2015 κιόλας και εν μέσω αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η θέση της είναι πως το ισλάμ είναι τμήμα της Γερμανίας, θέση που συμφωνεί με εκείνη του πρώην προέδρου Κρίστιαν Βουλφ.

Η καγκελάριος έχει τονίσει την ανάγκη συνύπαρξης προσώπων με διαφορετικό θρήσκευμα. «Η χώρα μας είναι έντονα επηρεασμένη από τον χριστιανισμό, έχει και εβραϊκές επιρροές. Αλλά ταυτόχρονα τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη Γερμανία και ασκούν τη θρησκεία τους εδώ και αυτοί οι μουσουλμάνοι επίσης ανήκουν στη Γερμανία και επομένως η θρησκεία τους, το ισλάμ, επίσης ανήκει στη Γερμανία», δήλωσε πρόσφατα.

«Πρέπει να είμαι γιατρός για να γίνω υπουργός Υγείας;»

Στην ίδια συνέντευξή του στην Bild, ο Γερμανός υπουργός απέρριψε την κριτική ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν περιλαμβάνει πρόσωπα με μεταναστευτική καταγωγή. Κληθείς να σχολιάσει, εκείνος απάντησε: «Πρέπει να είμαι γιατρός για να γίνω υπουργός Υγείας;» και πρόσθεσε ότι η μεταναστευτική καταγωγή δεν καθιστά κάποιον καταλληλότερο για πολιτικό.

Το 2010 τα σχόλιά του ότι οι Τούρκοι και οι Άραβες μετανάστες δεν χρειάζονται πλέον στη Γερμανία ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την τουρκική κοινότητα και από την κυβέρνηση της Μέρκελ. Το 2011, ο Ζέεχοφερ τράβηξε και άλλο το σχοινί λέγοντας ότι εκείνοι που επιθυμούν να παραμείνουν στη Γερμανία θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ενστερνιστούν τις γερμανικές αξίες.

Πρότεινε την αλλαγή του Βαυαρικού Συντάγματος ώστε οι αρχές του κρατιδίου να είναι υποχρεωμένες να βοηθούν στη διαδικασία ενσωμάτωσης των μεταναστών αλλά και οι μετανάστες από την πλευρά τους να είναι έτοιμοι να στηρίξουν ενεργά τη διαδικασία αυτή.

Στα τέλη του 2015, ο ίδιος με την CSU άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική «ανοικτών θυρών» της Μέρκελ καθώς η Βαυαρία ήταν η κύρια πύλη εισόδου για τους μετανάστες που έφθαναν στη Γερμανία.

Υπό την πίεση από τον Ζέεχοφερ και τους συμμάχους του η Μέρκελ αργότερα περιόρισε τα οικονομικά προνόμια για τους πρόσφυγες και πρόσθεσε το Κόσοβο, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο στη λίστα με τις «ασφαλείς» χώρες στις οποίες θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

Ο Ζέεχοφερ κάλεσε επανειλημμένως την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορούσε να δεχτεί η Γερμανία λέγοντας ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί το πολύ «200.000 αιτούντες άσυλο τον χρόνο», ενώ στη συνέχεια απείλησε με προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Ο Ζέεχοφερ είναι αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το 2009 είχε δηλώσει ότι η Τουρκία ως «αυτοαποκαλούμενος εκπρόσωπος του μουσουλμανικού κόσμου, σαφώς δεν ταιριάζει (στην ΕΕ)».

Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel στα τέλη του 2014 προειδοποίησε τον τότε ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και τους Σοσιαλδημοκράτες του κατά της υιοθέτησης πιο φιλικής προσέγγισης προς την Ρωσία στην ουκρανική κρίση.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Ζέεχοφερ απέτυχε το 2007 να αναλάβει την ηγεσία της CSU όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε μια κόρη από την εξωσωζυγική σχέση που διατηρούσε με μια κατά πολύ νεότερή του υπάλληλο της Μπούντεσταγκ. Τελικά επέστρεψε στη συζυγική εστία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336