rodopi 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
11:24

Χώρος αναψυχής το «νησάκι» του μύλου

E-mail Εκτύπωση PDF

Μετά από χρόνια και δεκάδες αιτήματα των κατοίκων της νότιας περιοχής των Τρικάλων, το «νησάκι» του μύλου Ματσόπουλου επιστρέφει στους πολίτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, κάνοντας πράξη όσα υποσχέθηκε, ετοιμάζει τον χώρο πίσω από τον μύλο για όλους τους τρικαλινούς. Ετοιμάζει έναν χώρο αναψυχής, βόλτας, αθλητισμού. Έναν χώρο για όλους τους πολίτες, που θα λειτουργεί και στη διάρκεια διεξαγωγής του Μύλου των Ξωτικών, ως πρόσθετος πόλος ξεκούρασης και για τους επισκέπτες.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο, με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΜΟΝΙΩΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ». Το έργο είχε προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και το ανέλαβε η εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (με έκπτωση 56%) και θα πρέπει να είναι έτοιμο σε έξι μήνες.

Σε αυτό το διάστημα, θα γίνει σειρά έργων που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει ένα ακόμη στολίδι των Τρικάλων, τον Αγιαμονιώτη και τις όχθες του.

Τα έργα που θα γίνουν, είναι:

Αθληση και παιχνίδι

1. Περιπατητικός διάδρομο κίνησης 1.500 μέτρων μήκους και επιπλέον 500 μέτρα εναλλακτικών διαδρομών.

2. Στίβος άσκησης 628 τ.μ..

Υποδομές

3. Ξύλινη περίφραξη στο σύνολο του χώρου του «νησιού» και κατασκευή ξύλινων εξέδρων δίπλα από τον ποταμό.

4. Δυο μεταλλικές γέφυρες για περισσότερη σύνδεση της πόλης και της γειτονιάς με το «Νησάκι».

5. Καθαρισμός και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και κατασκευή ξύλινων εξεδρών στα πρανή των όχθεων.

6. Φωτισμός χώρου.

Η μελέτη αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τη δημιουργία χώρου άθλησης και αναψυχής στο Νησάκι που σχηματίζεται από τον ποταμό Αγιαμονιώτη και τον μυλαύλακα του Μύλου (δυτικό όριο), στο πάρκο Ματσόπουλου, συνολικής έκτασης 13.500 τετραγωνικών μέτρων. Στόχος είναι να συνδυαστούν η άσκηση, ο περίπατος και η αναψυχή, σε ένα ιδιαίτερο χώρο της πόλη, προσβάσιμο από όλες τις ηλικίες, καθώς συνδυάζει ένα καταπράσινο σχετικά επίπεδο τοπίο δίπλα στα νερά του Αγιαμονιώτη ποταμού. Πρόκειται για ένα πάρκο δραστηριοτήτων ώστε να συνδυαστούν δραστηριότητες εδάφους, υγρού στοιχείου και αέρα.

Σχεδιασμός συνολικά για τον Αγιαμονιώτη

Οι εργασίες ουσιαστικά θα γίνουν στην πλευρά του «νησιού» βορείως του χώρου διεξαγωγής του Μύλου των Ξωτικών. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαταράσσεται καμία λειτουργία και ότι οι κάτοικοι Αγίας Μονής και Πυργετού (τουλάχιστον) μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινώς τον χώρο. Επίσης, όλοι οι τρικαλινοί αποκτούν πρόσβαση σε έναν χώρο που δεν είχε διαμορφωθεί, που παρέμενε αναξιοποίητος, αλλά τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων αναδεικνύει. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αγιαμονιώτης ποταμός δεν μένει χωρίς πρόσθετη φροντίδα: αναμένοντας τα νέα προγράμματα από το υπουργείο Οικονομίας, στο σκέλος για τους ποταμούς, θα υποβληθεί πρόταση για αξιοποίηση και ανάδειξη και του δεύτερου ποταμού της πόλης, μετά τις δράσεις για τον Ληθαίο ποταμό, σημείωσε.

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336