rodopi 728x90

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
03:19
[15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο [15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο

«Μαλλιά κουβάρια» για την ΚΕΝΑΚΕΜ

E-mail Εκτύπωση PDF

Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Αγοραστού για την πολυετή κωλυσιεργία της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΚΕΚΑΝΕΜ. Α.Ε. όπως υποστηρίχθηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μόνο με τη θετική ψήφο της παράταξης του Κ.Αγοραστού (καταψήφισαν οι παρατάξεις «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ελληνική Αυγή», «Θεσσαλία η γη μας», «Οικολογική Θεσσαλία», «Αριστερή Παρέμβαση» και λευκό η «Θεσσαλών Συμπολιτεία»), να αποπληρωθούν οι οφειλές προς ΙΚΑ (179.220 ευρώ) και Εφορία (303.026 ευρώ) από κονδύλια που προβλέπονται γι' αυτό τον σκοπό από κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξαπέλυσε πυρά κατά των εκκαθαριστών καταλογίζοντάς τους λάθη, καθυστερήσεις και ανικανότητα να διαπραγματευτούν με τους πιστωτές προκειμένου να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Πυρά εξαπέλυσε όμως και κατά των εργαζομένων τους οποίους κατηγόρησε ότι διεκδικούν αμοιβές ενώ δεν δούλευαν.

Στην εισήγησή της για το θέμα της μερικής εκκαθάρισης που αποφασίστηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη παραδέχτηκε στο συμβούλιο ότι οι κ.κ. Χήρας και Ρίνης δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την δημιουργία των χρεών προς ΙΚΑ και Εφορία, ενώ επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαγνησία» ότι οι δύο πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι διώκονται ποινικά και πρόκειται να δικαστούν το Νοέμβριο μετά από δύο αναβολές και γι' αυτό επιδιώχθηκε η μερικά εκκαθάριση. Κατά τα άλλα η διάρκειας μιας ώρας έντονη συζήτηση που επακολούθησε περιστράφηκε γύρω από το θέμα των εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και έχουν προσφύγει σε πολυετείς δικαστικές διαμάχες προκειμένου να πληρωθούν, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος των «Δρόμων Ανατροπής» Γιώργος Σταμπουλής έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των προγραμμάτων που μεταφέρθηκαν από την ΚΕΚΑΝΕΜ στην Π.Ε. Λάρισας και που διοχετεύθηκαν.

Απαντώντας η κα Κολυνδρίνη αναφορικά με το θέμα των εργαζομένων τόνισε πως οι εργαζόμενοι στην εταιρία είχαν προσληφθεί χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια εκτός ΑΣΕΠ και πολλοί από αυτούς ήταν υψηλόμισθοι, φέρνοντας ως παράδειγμα μάλιστα τον διευθυντή που αμειβόταν με 6.800 ευρώ, χωρίς ωστόσο να δώσει πλήρη στοιχεία για τους υπόλοιπους εργαζόμενους όταν ρωτήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Λουφόπουλο.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας έκανε λόγο για μια εταιρία που είχε παθητικό περί τα 2,5 εκ. ευρώ και στην οποία βασίλευε η κακοδιαχείριση, γι' αυτό και αποφασίστηκε η λύση και η εκκαθάρισή της, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Σταμπουλή γιατί δεν έμεινε ενεργή εφόσον προβλεπόταν από το νόμο και δεδομένου ότι είχε προγράμματα να διαχειριστεί. Μάλιστα η κα Κολυνδρίνη αποκάλυψε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Βόλου μετά από προσφυγή της Περιφέρειας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την δημιουργία των χρεών της εταιρίας, αλλά και για έλλειμμα ύψους 30.000 ευρώ που εντοπίστηκε στον πρώην ΑΟΝΑΜ.

Κατασχέσεις από τους εργαζομένους

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες οι δικαστικές προσφυγές των εργαζομένων, τόσο η κα Κολυνδρίνη όσο και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, αποκάλυψαν ότι επτά εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί στο Εφετείο και έχουν προβεί σε αναγκαστική κατάσχεση από τους λογαριασμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας ύψους 422.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ωστόσο ότι δεν δικαιώνονται όλοι όσοι είχαν συμβάσεις με την ΚΕΚΑΝΕΜ, με αγωγές συμβεβλημένων να απορρίπτονται από τα δικαστήρια καθώς, όπως υποστήριξε η κα Κολυνδρίνη «τους ρωτούσε το δικαστήριο και δεν ήξεραν τι προγράμματα υλοποιούσαν».

«Η ΚΕΚΑΝΕΜ έφερε 50 εκ. ευρώ στη Μαγνησία»

Σε τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρώην οικονομική διευθύντρια κα Σταυρούλα Καραγιάννη, υποστήριξε ότι η αρνητική εικόνα που επιχειρήθηκε να δοθεί για την ΚΕΚΑΝΕΜ δεν είναι σωστή, διότι στο διάστημα που λειτούργησε έφερε προγράμματα ύψους 50 εκ. ευρώ στη Μαγνησία, κάνοντας σαφές ότι επρόκειτο για εταιρία μεγάλου μεγέθους που δικαιολογούσε και κάποιες υψηλές αμοιβές σε στελέχη, την περίοδο εκείνη.

Αγοραστός: Οι εκκαθαριστές φταίνε για τις καθυστερήσεις

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες του για τις παλινωδίες στην διαδικασία εκκαθάρισης της ΚΕΚΑΝΕΜ, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας αναβίωσης προκειμένου να διαχειριστεί το Leader αλιείας η οποία και απέτυχε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καταφέρθηκε κατά των εκκαθαριστών. «Εσείς τους διαλέξατε» φέρεται να του είπε ο π.σ. Νίκος Πουτσιάκας, με τον ίδιο να το αρνείται! «Δεν τους διάλεξε εγώ, αλλά η Περιφέρεια Θεσσαλίας» την περίοδο όμως που ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης. Ο κ. Αγοραστός κατηγόρησε τους εκκαθαριστές, Νίκο Δεληγιαννίδη δικηγόρο και Αργύρη Χαδούλη – οικονομολόγο, ότι δεν διαπραγματεύτηκαν με τους πιστωτές και ότι χρέωσαν υπέρογκα ποσά ως αμοιβή τους. «Ζητάνε μισθό 1.500 με 18.000 ευρώ για κάθε μήνα εκκαθάρισης» δήλωσε ειρωνικά ο κ. Αγοραστός ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να πληρωθούν». «Ευτυχώς μπήκαμε εμείς στη διαδικασία και μειώσαμε τις απαιτήσεις των τραπεζών για εγγυήσεις δανείων που είχαν ληφθεί, από 1,5 εκ. σε 600 χιλ, ευρώ» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Σήμερα πάντως αναμένεται να δοθεί συνέχεια στο θέμα της εκκαθάρισης καθώς για το «κανόνι» ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ στην ιδιωτική οικονομία της πόλης, δεν ελέχθη κουβέντα.

Magnesianew.gr


 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336