rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
04:58

Eνταση και γκρίνιες στη διανομή τροφίμων

E-mail Εκτύπωση PDF

Ξεκίνησε σήμερα (Τρίτη 13/2) και ολοκληρώνεται μεθαύριο η διανομή προϊόντων σε δικαιούχους μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ, στους Δήμους του νομού Καρδίτσας.

Στους Δήμους Καρδίτσας και Παλαμά η διανομή γίνεται σήμερα και αύριο σε ώρες και σημεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τις ίδιες ημέρες γίνεται στην Καρδίτσα και η διανομή για τους δικαιούχους τρίτεκνους.

Στους Δήμους Σοφάδων, Μουζακίου και Αργιθέας την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μόνο την Πέμπτη (δείτε αναλυτικά εδώ )

Περίπου 3.000 δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια αλλά είχαν και υποβάλλει την σχετική αίτηση αποδοχής των προϊόντων του προγράμματος θα παραλάβουν ποσότητες απο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, φέτα και πορτοκάλια.

Οι ποσότητες που ο καθένας θα πάρει έχουν άμεση σχέση με την οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων είναι στο Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων καθώς φθάνουν, στους δύο Δήμους, περίπου τους 2.500.

Το σύνολο των προϊόντων ήρθε στο χώρο του πρώην 1ου Λυκείου στην Καρδίτσα και από εκεί μεταφέρθηκε στους υπόλοιπους Δήμους και στα προκαθορισμένα για την διανομή σημεία.

Το ενδιαφέρον των δικαιούχων ήταν πολύ μεγάλο την πρώτη μέρα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο του πρώην 1ου Λυκείου άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της διανομής που ήταν στις 10 το πρωί.

Σιγά-σιγά το πλήθος αυξανόταν και συγκεντρωνόταν εντός του προαυλίου γεγονός που αποδείχθηκε μάλλον λάθος, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν η συγκέντρωση γινότανε στην είσοδο από την Γαριβάλδη και εκεί είχαμε και την διανομή των αριθμών προτεραιότητας, ώστε να φθάνουν με αυτούς οι δικαιούχοι στην είσοδο του κτιρίου.

Σήμερα όμως κάτι δεν πήγε καλά καθώς στις 10 άρχισε η διανομή των αριθμών από την είσοδο του κτιρίου και όχι του προαυλίου, με εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται μπροστά της και να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το χαρτάκι με τον αριθμό.

Οι εντάσεις και τα νεύρα ήταν αναπόφευκτα με τόσο κόσμο, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που αποχώρησαν για αν επανέρθουν ή αργότερα ή αύριο. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία, αρχικά η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο χώρο και στη συνέχεια και ανδρών της ομάδας Ζ της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υπάρξει ηρεμία και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Τελικά κάποια στιγμή αργότερα και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που προαναφέραμε, άρχισε και η διαδικασία της διανομής. Και όλα αυτά συνέβησαν ενώ ήδη οι αρμόδιοι των Δήμων έχουν ανακοινώσει ότι τα προϊόντα επαρκούν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επ' αυτού.

Ακολούθως αναφέρουμε τα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι δικαιούχοι για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και να πάρουν τα προσφερόμενα είδη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ΑΜΚΑ του αιτούντος (του ατόμου που υπέβαλλε την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα). Σε περίπτωση που ο αιτών δεν μπορεί να παραστεί αυτοπροσώπως, δύναται να παραλάβει τα τρόφιμα και άλλο μέλος της οικογένειας, προσκομίζοντας υποχρεωτικά Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ΑΜΚΑ του αιτούντος αλλά και του ιδίου. Τέλος, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο, μόνο εφόσον αυτό φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Karditsalive.net (Π.Κ.)

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336