rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
11:00

Ακρόαση ηθοποιών στο Θεσσαλικό Θέατρο

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Για τις ανάγκες της παράστασης με το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα Ψηλά Βουνά», το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα πραγματοποιήσει ακρόαση ηθοποιών στις 25 και 26 Αυγούστου (Δευτέρα και Τρίτη) στο «Θέατρο του Μύλου» από τις 11 π.μ μέχρι τις 2 μ.μ.

Η ακρόαση αφορά νέους άνδρες ηθοποιούς (που να μικροδείχνουν) θα εξεταστούν σε ένα κείμενο από τα «Ψηλά Βουνά» που θα προμηθευτούν από τα γραφεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (Μύλος του Παπά, 2ος όροφος, Γεωργιάδου 53, τηλέφωνο 2410-621209 από τις 10 πμ μέχρι τις 2 μμ εκτός από Σάββατο και Κυριακή) ή θα αποσταλεί μέσω e-mail του Θεσσαλικού Θεάτρου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Επίσης, θα εξεταστούν στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και Αλέκου Σακελλάριου «Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει». Όσοι από τους υποψηφίους παίζουν κιθάρα, ακορντεόν, φλογέρα, βιολί, κρουστά και άλλα πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα, θα εξεταστούν και σε αυτά.

Τα «Ψηλά Βουνά» το θρυλικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου θα παρουσιάσει σε θεατρική μορφή η «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θέατρου» στη Λάρισα το φετινό χειμώνα, σε θεατρική διασκευή του ηθοποιού Αλέξανδου Μπαλαμώτη, πάνω σε μια ιδέα του Κώστα Τσιάνου.

Τα «Ψηλά Βουνά» πρωτοκυκλοφόρησαν ως αναγνωστικό της Γ΄ Δημοτικού το 1918, την περίοδο (1917-1920) της Βενιζελικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και θεωρείται μέχρι σήμερα υποδειγματικό κείμενο της παιδικής λογοτεχνίας που πρόσφερε απόλαυση, συγκίνηση και γνώση σε πολλές γενιές.

Στο έργο μια παρέα μικρών μαθητών περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα βουνά της Ρούμελης, μετά από παρότρυνση του δασκάλου τους και με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Εκεί θα μάθουν να ζουν ομαδικά και μακριά από τις ανέσεις του σπιτιού τους στην πόλη, να εργάζονται, να μαγειρεύουν, να χτίζουν, να ράβουν, ν' ανοίγουν μονοπάτια στο δάσος, να γίνονται αν χρειαστεί νοσοκόμοι, δασοφύλακες, δάσκαλοι για τον μικρό Λάμπρο, το αγράμματο βοσκόπουλο και να μη φοβούνται.

Στα «Ψηλά Βουνά» θα αγαπήσουν το δάσος, τα φαράγγια, τα ποτάμια, τις κρυστάλλινες πηγές. Θα αισθανθούν το καθαρό βουνήσιο αεράκι, τις μυρωδιές των αγριολούλουδων, το θρόϊσμα των πεύκων και των ελατιών, το τραγούδι των τρεχάμενων νερών, τα κελαηδίσματα των πουλιών, τα βελάσματα των ζώων, τη δροσιά των περιβολιών και των ανθισμένων κήπων. Εκεί θαρθούν σ'επαφή με ανθρώπους της υπαίθρου και θα μάθουν να σέβονται οτιδήποτε διαφορετικό και να διαλέγουν για αρχηγό τους εκείνον που θα αποδειχτεί ικανότερος.

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, θεωρεί σημαντικό γεγονός την απόφασή του να παρουσιάσει στη σκηνή, το υπέροχο κείμενο του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Τα σημερινά παιδιά και ιδιαιτέρα των μεγάλων πόλεων που ζουν ασφυκτικά σε τσιμεντουπόλεις και είναι εθισμένα στις εικόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή, είναι χρήσιμο να γνωρίσουν και να χαρούν τις ομορφιές και όλα τα αγαθά που προσφέρει η φύση.

Τα «Ψηλά Βουνά» θα παρουσιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ( πρώην Ο.Υ.Η.Λ.) που μετατρέπεται σε μια θαυμάσια εναλλακτική θεατρική σκηνή. Το έργο θα παίζεται και σε πρωινές παραστάσεις για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οργανωμένα τα Σχολεία της πόλης.

 

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336