kefir olimpos 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
04:01

Λαβράκι ψητό στη γάστρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Λαβράκι ψητό στη γάστρα

Υλικά

1 μεγάλο λαβράκι

5 - 6 πατάτες, κομμένες χοντρά μπαστούνια

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 πιπεριά, σε ροδέλες

1 ντομάτα, σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλινο

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

½ κρασοπότηρο νερό

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λαβράκι, πολύ καλά από τα λέπια και τα έντερα, αφαιρώντας και τη μαύρη μεμβράνη που έχει στην κοιλιά, ή ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας το ετοιμάσει. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο και δεντρολίβανο.

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε κι από τις δυο μεριές και το τοποθετούμε στη γάστρα.

Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε δεξιά, κι αριστερά από το λαβράκι.

Τέλος, απλώνουμε τα λαχανικά πάνω στο ψάρι και τις πατάτες και ρίχνουμε σε μια άκρη το νερό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40' ως 45' περίπου, στους 200°C στις αντιστάσεις.

Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιεί τα υγρά του, να μείνει με το λάδι του και να ροδίσει ελαφρά.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336