olimpos amigdalo

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
15:32

Ομελέτα με λουκάνικο

E-mail Εκτύπωση PDF

Ομελέτα με λουκάνικο

Υλικά

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. πατάτες, περασµένες στον τρίφτη

150 γρ. κρεµµύδια, χονδροκοµµένα

1 κόκκινη πιπεριά, σε χονδρές λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδου

1/3 από 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι

6 αβγά

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές ροδέλες, χωρίς το περίβληµά του


Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, που να µπαίνει στον φούρνο, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τα 2/3 της ποσότητας του ελαιόλαδου και τηγανίζουµε για 5 λεπτά τις πατάτες. Προσθέτουµε τα κρεµµύδια και την πιπεριά και συνεχίζουµε το τηγάνισµα για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουµε το σκόρδο, τον µαϊντανό και το θυµάρι και αφήνουµε για άλλα 2 λεπτά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180ο C. Σε µπολ χτυπάµε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουµε. Καθαρίζουµε το τηγάνι, προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζουµε στη φωτιά. Ρίχνουµε το µείγµα µε τις πατάτες στο µπολ µε τα αβγά και τα ενσωµατώνουµε. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουµε τα λουκάνικα και τα γυρίζουµε λίγο, ώσπου να πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε το µείγµα µε τα αβγά και ανακατεύουµε απαλά µε ένα πιρούνι.

Ανασηκώνουµε την οµελέτα για να διαπιστώσουµε αν έχει πάρει χρώµα από κάτω. Αν ναι, την τοποθετούµε µε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουµε έως ότου εξατµιστούν τα υγρά της και το κέντρο της επιφάνειάς της παραµένει µαλακό.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

banner250x300

banner olimpos

litro 4 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336