728x90 olimpos

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
18:38

Κατσικάκι με χυλοπίτες από την Ελασσόνα

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατσικάκι με χυλοπίτες από την Ελασσόνα

Υλικά

1 ½ κιλό κατσικάκι

2 κρεμμύδια

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

½ κιλό χυλοπίτες

Βούτυρο κατσικίσιο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Σε κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα. Προσθέτουμε το κρέας, το τσιγαρίζουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει λίγο και το σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, 1 ½ ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του βρασίματος λίγο νερό ακόμη. Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες. Τις βράζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι για 10 λεπτά περίπου και τις σουρώνουμε.

Σε άλλο σκεύος καίμε το βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας τες καλά.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

academy

MIDEA LITRO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336