REX 728X90 1

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
19:27

Χόρτα γιαχνί με αυγά

E-mail Εκτύπωση PDF

Χόρτα γιαχνί με αυγά από τη Βυζίτσα Πηλίου

Υλικά

½ κιλό άγρια χόρτα τσιγαριστά του βουνού
750 γρ. σπανάκι ανάμεικτο με μπαζί
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
2 πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
4-5 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα χόρτα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Γιαχνίζουμε τα υλικά γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το νερό και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Βράζουμε τα χόρτα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, σπάμε από πάνω τα αυγά μάτια, τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι ακόμη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να σφίξουν τα αυγά.


[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).


 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

banner olimpos

BLACK FRIDAY 01

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336