rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
11:49

Νέες δηλώσεις Καμμένου κατά της Τουρκίας

E-mail Εκτύπωση PDF

«Εάν η Τουρκία τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική» διαμήνυσε από την Κύπρο ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη, για όλο το φάσμα της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Στις συνομιλίες πήραν μέρος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης, επιτελείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον» τόνισε.

Όπως σημείωσε, χάρη στη σταθερότητα που έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουν έναν πυλώνα σταθερότητας, που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο, αλλά και προς τα βόρεια, μέσω της Ελλάδας, με τις βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, αυτός ο άξονας σταθερότητας «στέλνει κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σ' εκείνους που σκέφτονται ή μπορεί να σκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την προσπάθεια κατάλυσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ελλάδα και Κύπρος από κοινού, κτίζουμε το αύριο της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε.

«Είμαστε εκείνο το έθνος που εύκολα μπορεί να συνομιλεί με το Ισραήλ και παράλληλα να έχει τον σεβασμό των αραβικών κρατών, γιατί ο Ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ επιθετικός στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε, ο κύπριος ομόλογός του «ίσως να είναι ο μόνος άνθρωπος, ο μόνος υπουργός», που κάθε εβδομάδα από ανθρώπινο ενδιαφέρον περισσότερο, τον παίρνει τηλέφωνο και ρωτά για τους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται αιχμάλωτοι, όμηροι στην Τουρκία.

Η συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό, «τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία». Αυτό, όπως είπε, το αισθάνονται όλες οι σύμμαχες χώρες, βλέποντας την παράνομη κράτηση και του πάστορα Μπράνσον, που κι αυτός είναι όμηρος, προκειμένου να ανταλλαγεί με τον Γκιουλέν.

«Εμείς θέλουμε μια Τουρκία που να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της Ευρώπης, τον δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον δρόμο της ειρήνης, κι αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφέρθηκε και στον αναβαθμισμένο ρόλο Κύπρου-Ελλάδος στον ενεργειακό τομέα, λέγοντας πως οι δύο χώρες χτίζουν τον κόμβο της ενέργειας, που μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

naftemporiki.gr

 

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336