rodopi 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
09:09

Προσεχώς Κλινική Αποτοξίνωσης στη Θεσσαλία

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την υποστήριξη των εξαρτημένων, από ναρκωτικές ουσίες, ατόμων, προανήγγειλε για τη Θεσσαλία ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, κατά τη σημερινή του παρουσία στα Τρίκαλα για τα επίσημα εγκαίνια της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του Οργανισμού.

Πρόκειται για τη δημιουργία Κλινικής Αποτοξίνωσης, πρόταση η οποία, όπως είπε, "έχει υποβληθεί από εμπλεκόμενους φορείς, αποτελώντας μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στόχευση για τον ΟΚΑΝΑ και θα εξεταστεί άμεσα σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας...".

Η Κλινική Αποτοξίνωσης θα αποτελεί, ουσιαστικά, μία ιατρική Δομή για την τελική θεραπεία του εθισμού από τα ναρκωτικά, ολοκληρώνοντας ένα τρίπτυχο δράσης, μαζί με τα Προγράμματα Καταπολέμησης και τις Μονάδες Θεραπείας του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Καφετζόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, εξήρε την προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων, των φορέων της Αυτοδιοίκησης καθώς και του ιατρικού και λοιπού προσωπικού για τη δημιουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης στα Τρίκαλα, η οποία στεγάζεται σε τμήμα της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου που ανακαινίστηκε πλήρως.

Άλλωστε, η ίδρυση της Μονάδας αποτελούσε πολυετές αίτημα των Τρικαλινών φορέων, πολύ περισσότερο δε των εξαρτημένων ατόμων αλλά και των οικογενειών τους, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε γειτονικές πόλεις ή ακόμη και στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα προκειμένου να ενταχθούν σε Προγράμματα Απεξάρτησης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν, κατά τις σύντομες τοποθετήσεις τους, τόσο ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και γιατρός Σάκης Παπαδόπουλος, όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, τονίζοντας την "ουσιαστική συμβολή της Δομής", με αναφορές και στις επιχειρούμενες, από το Υπουργείο Υγείας και τη κυβέρνηση, βελτιωτικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο στις υποδομές και τον ιατρικό εξοπλισμό όσο και στη ενίσχυση των Νοσοκομείων και άλλων Δομών Υγείας με έμψυχο δυναμικό. Η παρεχόμενη θεραπεία στη Μονάδα γίνεται με υποκατάστατα ουσιών, ενώ ήδη έχουν ενταχθεί σ' αυτή 41 άτομα και είναι υπό εξέταση άλλες 10 αιτήσεις Τρικαλινών και τέσσερις ακόμη από τον Βόλο.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Καφετζόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΚΑΝΑ καθώς και σχετικές έρευνες, ανέφερε πως "το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα, παρά την πολυετή κρίση, δείχνει να είναι συνεχώς μειούμενο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αμερική και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με πολύ μικρότερα ποσοστά εξάρτησης, από ουσίες, στις μικρές ηλικίες και με ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθυσμό που έχει ενταχθεί σε προγράμματα, συνεχίζοντας να ζει και να... γερνάει...".

Να σημειωθεί ότι η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ που δημιουργήθηκε στα Τρίκαλα είναι η 59η, της κατηγορίας της, κατά σειρά σε ολόκληρη τη χώρα και θα καλύπτει τις ανάγκες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με τη Μονάδα, υποβάλλοντας σχετικές αιτήσεις κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24310-75434 και 26481.

ert.gr

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336