rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
03:41
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018
Οι σπουδαστές των τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας προχώρησαν από σήμερα το πρωί σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αφορά τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018
Ξεκίνησε και συνεχίζεται η προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, με τον τίτλο, «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία».
Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιδρά στη συγχώνευση με το ΤΕΙ της περιφέρειας, όπως τουλάχιστον προτείνεται, το ίδιο και το ΤΕΙ, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συναντά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο να τους πείσει ότι δεν θα... χάσουν από το νέο «
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018
Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που αναστάτωσε ένα Γυμνάσιο στη δυτική Λαμία, στις τουαλέτες του οποίου βγήκε... πιστόλι και μάλιστα από έναν 13χρονο μαθητή της Β΄ γυμνασίου, ο οποίος βρήκε αυτόν τον ανορθόδοξο και επικίνδυνο τρόπο να υπερασπιστεί μια φίλη του!
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018
Θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση που έχει ανοίξει για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανάμεσα στους τοπικούς φορείς και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντωνίου Ι. Λιάκου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018
Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά και χωρίς πλήρη αρνητισμό από πλευράς του υπουργού, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Καρδίτσας.
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018
Τη μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και τις αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019.
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018
Στους πολλούς δασκάλους ανά τη χώρα και από τον Βόλο, που πολέμησαν και έπεσαν στον αγώνα της ελευθερίας από τους κατακτητές, αφιέρωσε την ομιλία του στην εκδήλωση αναγόρευσής του επίτιμου διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Μανώλης Γλέζος, ένας γνήσιος αγωνιστής, που αφιέ
Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018
Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας θα έχει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του διαλόγου για τις συνέργειες στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018
Σε μια κίνηση που προάγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία προχώρησε η ΕΛΜΕ Λέσβου, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή.
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018
Ευρύτατες αλλαγές προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη διδασκαλία της Ιστορίας από την Γ' Δημοτικού έως και την Α' Λυκείου.
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018
Δύο νέα τμήματα σε ισάριθμους βρεφονηπιακούς σταθμούς του, κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργο ουσίας για τις οικογένειες που διαβιούν στην πόλη, αφού διαπιστώθηκε η ανάγκη αύξησης του αριθμού των φιλοξενούμενων παιδιών.
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018
Από αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018
Με συνολικά 547 σχόλια ολοκληρώθηκε σήμερα στις 9 το πρωί η διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2018
Στα ...δύο έχει χωριστεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας μετά το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την μη αποδοχή δωρεάς για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής, για σχολεία του νομού, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018
Μικρή συμμετοχή σε αριθμό σχολίων έχει η διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018
Με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο "Γιάννης Κορδάτος" του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αναγόρευσης του Μανώλη Ν. Γλέζου σε Επίτιμο Διδά
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018
Σε 1,5 δισ. ευρώ υπολόγισε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» το συνολικό ποσό που δαπανούν οι γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018
Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων η συνάντηση των φορέων της Καρδίτσας με τον υπουργό κ. Κων. Γαβρόγλου για το θέμα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018
«Ναι» στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση του τοπικού Ακαδημαϊκού ιδρύματος με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ψήφισαν χθες κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη της Συγκλήτου τονίζοντας πως είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018
Tη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό επίλυσης του «κύβου του Ρούμπικ», κατέλαβε ένας Βολιώτης μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, προσφέροντας μία μοναδική διάκριση για την πόλη μας, σε κάτι το οποίο ταυτόχρονα, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018
Με αποβολές μία και δύο ημερών τιμωρήθηκαν οι τέσσερις μαθητές που έδειραν συμμαθητή τους την περασμένη εβδομάδα σε γυμνάσιο στη Λάρισα.
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018
Στην πρόσληψη 1239 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019 προχωρά το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018
Tο Ίδρυμα Μποδοσάκη, αποφάσισε να κάνει δωρεά στα Γυμνάσια του νομού Μαγνησίας τον βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος ποια θα ήταν η αντίδραση.
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018
Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχτηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του και για πρώτη χρονιά και τους γονείς τους.\
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018
Πολλοί γνώριζαν, λίγοι μιλούσαν και ακόμη λιγότεροι προχωρούσαν σε καταγγελία.
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018
Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018
Νέο χάρτη των ιστορικών σπουδών στην Ελλάδα θα παρουσιάσει σύντομα το υπουργείο Παιδείας. Με αυτόν φιλοδοξεί να αλλάξει τη φιλοσοφία της διδασκαλίας του μαθήματος στα σχολεία, με ένα νέο αναλυτικό πρόγραμμα από τη Γ΄ τάξη του Δημοτικού έως την Α΄ τάξη του Λυκείου.
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018
Εμμένουν στην αντίδρασή τους για το νομοσχέδιο που αφορά τη νέα «αρχιτεκτονική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δήμαρχοι από τον Νομό Καρδίτσας.
 
Σελίδα 1 από 97

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336