rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
18:40
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Συγκροτήθηκε το νέο πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με απόφαση του νέου Πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2018.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Στα 140 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, εξέλιξη που δείχνει πόσες πολλές είναι οι ανάγκες από τις δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018
Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία είναι ορισμένες από τις βασικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που α
Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2018
Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των προϊόντων στον αγροτικό τομέα και να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής γεωργικών προϊόντων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της καταναλισκόμενης ενέργειας είναι η χρήση των θερμοκηπίων.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη των μαθητών προκαλούν οι βαριές σχολικές τσάντες, γι' αυτό οι ειδικοί δίνουν συμβουλές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου αυτά να αποφευχθούν.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Περίπου 15 με 16 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατά τη φετινή χρονιά, καθώς, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, πρόκειται να διανεμηθούν στο τέλος της διαδικασίας τουλάχιστον
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Με δέκα υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Τα 200 πλησιάζουν τα κενά στα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας πριν καν ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, οπότε, ως είθισται από το παρελθόν, προκύπτουν διάφορες μακροχρόνιες άδειες που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλοι εκπαιδευτικοί.
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018
Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας.
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018
Χωρίς τη μετάφραση του γνωστού κειμένου, αλλά με την προσθήκη σύγχρονου κειμένου, θα βρει τους υποψήφιους των Πανελληνίων του 2019 η εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας – για 8η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Σε λίγες ημέρες θα μεταβεί στο Κιλκίς για να εγγραφεί στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης. Η κ. Βαρβάρα Παρίση είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια που εισάγεται από τη Μαγνησία.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Η αγορά των ενοικίων της Λάρισας διαθέτει χιλιάδες ακίνητα, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά σε ακίνητα 20 ετών και παλαιότερα. Στην Καρδίτσα συναντούμε πιο πολλά νεότερα διαμερίσματα. Τα Τρίκαλα, διαθέτουν περιορισμένο αριθμό διαμερισμάτων.
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
Ο νομός Τρικάλων διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να βρίσκεται ψηλά στις επιτυχίες μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
To 73,97% αγγίζει το ποσοστό των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2018. Συγκεκριμένα, μόλις οι 77.510 υποψήφιοι πέρασαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 104.780.
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκινά και το κυνήγι της αναζήτησης στέγης για όσους έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σχολή που βρίσκεται σε πόλη εκτός της κύριας κατοικίας τους.
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018
Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τότε άνοιξε το σύστημα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018
Από σήμερα ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τα παιδιά που θα επιλεχθούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας.
Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018
Προς το τέλος φαίνεται ότι οδεύει η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018.
Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018
Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, μετά την σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευση
Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2018
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία πολλών αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα μάθουν αν θα μπορέσουν να προσληφθούν ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Εως τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να σταλεί προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οριστική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη «νέα αρχιτεκτονική» του θεσσαλικού ΑΕΙ.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Στη Λάρισα βρέθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Θεσσαλία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα των κενών. Όπως σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια έγιναν ελάχιστες αποσπάσεις και μηδενικές μεταθέσεις στην περιοχή.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς με κενά εκπαιδευτικών αναμένεται και φέτος στη Μαγνησία. Μεγάλοι «ασθενείς» τοπικά τόσο σε Πρωτοβάθμια όσο και σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναδεικνύονται οι σχολικές μονάδες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και η ειδική αγωγή.
Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Με την ανακοίνωσή τους ξεκινά και ο αγώνας δρόμου των πρωτοετών φοιτητών για την αναζήτηση στέγης.
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018
Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της επιλογής 2.225 παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για την περίοδο 2018-2019.
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018
Πτώση των βάσεων εισαγωγής για τα περισσότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνουν οι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών ερευνητών.
Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018
Μέσα Αυγούστου και το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί. Όπως και η αγωνία των υποψηφίων για το πού θα κυμανθούν εν τέλει οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανακοίνωσή τους, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπου
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018
«Η συζήτηση για το μέλλον των πανεπιστημίων στην Ευρώπη γίνεται όχι μόνο με γνωσιακούς όρους, αλλά και με κοινωνικούς. Στην Ευρώπη συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις. Στην Ευρώπη υπάρχει η άποψη για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που μας βρίσκει αντίθετους.
Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018
Το μέλλον των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και η διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα και από τις προτάσεις για συνέργειες όπως εκφράζονται στον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των Ιδρυμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο της τριήμερης περιοδείας του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 
Σελίδα 2 από 95

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336