rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
05:09

Λιγότερα τα νέα πολύτεκνα ζευγάρια

E-mail Εκτύπωση PDF

Βραβεία σε 250 εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μαθητές που αρίστευσαν σε Γυμνάσιο και Λύκειο, αλλά και οικογένειες που απέκτησαν τέταρτο παιδί, επέδωσε χθες το απόγευμα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Ξενία» και η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου πλημμύρισε από οικογένειες με παιδιά, το μέλλον της χώρας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Σουλτάνα Πράππα ανέφερε πως «για τρίτη συνεχή χρονιά ο π. Εφραίμ βρέθηκε στον Βόλο για να επιδώσει τα βραβεία και τα αριστεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και στις ίδιες τις οικογένειες που απέκτησαν φέτος τέταρτο παιδί».

Η ίδια εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα τόνισε πως «εδώ και λίγα χρόνια οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 100.000. Φέτος στη Μαγνησία είχαμε 33 οικογένειες που απέκτησαν τέταρτο παιδί, όταν πριν έξι χρόνια ήταν 60 και 80 οικογένειες. Αυτό δείχνει τη επίδραση της κρίσης. Επίσης οι πολύτεκνες οικογένειες στον Νομό ανέρχονται στις 3.650, αλλά μόνο οι 1.100 από αυτές είναι από νέα ζευγάρια. Οι άλλες προέρχονται από ηλικιωμένους γονείς. Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και να δώσει κίνητρα στους γονείς για να κάνουν και άλλα παιδιά. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο στην δημογραφική κατάρρευση του έθνους με μέτρα άμεσα, μακροπρόθεσμα και ρηξικέλευθα. Παλιότερα, όποιος εκπαιδευτικός έκανε τέσσερα παιδιά, διοριζόταν μόνιμος και στον τόπο του. Σε μια χρονιά είχαν γεννηθεί 2.500 παιδιά εκπαιδευτικών για αυτό τον λόγο. Αλλά και αυτό το κίνητρο σταμάτησε λόγω του μνημονίου, ενώ και τα επιδόματα μειώθηκαν, όπως απώλειες υπήρξαν και με τις συντάξεις».

Η κ. Πράππα αναφέρθηκε και στη φορολογική πολιτική του Κράτους που σύμφωνα με την ίδια σε πολλές περιπτώσεις εξισώνει τον πολύτεκνο με τον άγαμο. Ακόμη τόνισε πως μειώθηκε το ποσοστό προσλήψεων των πολύτεκνων στους διάφορους διαγωνισμούς.

Το νεύρο της κοινωνίας η οικογένεια

Με θέμα «Το κάλλος της Ορθόδοξης οικογένειας» μίλησε ο Γέρων Εφραίμ. Ο ίδιος ανέφερε πως «σε συνεργασία με την ένωση πολυτέκνων, τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο που πονάει την οικογένεια, ήρθα στον Βόλο για να βραβεύσω τα παιδιά των πολυτέκνων. Θέλουμε να ενισχύουμε την οικογένεια, γιατί η ορθόδοξη οικογένεια είναι το νεύρο και η δύναμη της κοινωνίας. Και είναι καθήκον μας που βρισκόμαστε εδώ για τρίτη συνεχή χρονιά».

Για τους προβληματισμούς των γονέων να γίνουν πολύτεκνοι λόγω των οικονομικών δυσκολιών για να συντηρηθούν οι οικογένειές τους, ο ίδιος απάντησε πως «το μήνυμα που δίνουμε στους γονείς είναι να έχουν υπομονή, δύναμη και πίστη στον Θεό και ο Θεός θα φροντίσει».

Πρόσθεσε δε πως «λόγω των παγκοσμίων δεδομένων η ελληνική οικογένεια είναι σε κρίση. Εμείς προσπαθούμε, ό,τι εξαρτάται από εμάς, να τη φροντίσουμε και να τη βοηθήσουμε».

e-thessalia.gr

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336