rodopi 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
20:58
[15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο [15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο

Χορτόπιτα με ρύζι

E-mail Εκτύπωση PDF

xortopita-ryzi

Χορτόπιτα με ρύζι

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 πράσο

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι μάραθο

1 ματσάκι σέσκουλα

600 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ βρασμένο

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

2 αυγά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φύλλο

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 γιαούρτι με 2% λιπαρά

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα χορταρικά αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα χαλασμένα φύλλα. Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό, κλείνουμε το καπάκι και τα βάζουμε μέσα. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το νερό να φύγει. Αυτή τη διαδικασία την ακολουθούμε για να καθαρίσουν καλά τα χορταρικά. Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε τα χορταρικά σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε.

Τα αφήνουμε με το αλάτι για μισή ώρα. Στο χρονικό αυτό σημείο, τα παίρνουμε λίγα-λίγα, τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το βρασμένο ρύζι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το περιεχόμενο της λεκάνης για να ενωθούν τα υλικά. Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε σε μια άλλη λεκάνη 1 πακέτο αλεύρι, 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο, 1 αυγό, 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά και 1 πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε αυτά τα δύο κομμάτια ζύμης σε φύλλο. Θα μας βοηθήσει να ρίξουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και να ανοίξουμε εκεί το φύλλο.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. Στρώνουμε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί. Πάνω από το φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση με τα χορταρικά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλέινουμε την πίτα και κόβουμε στις άκρες ό,τι περισσεύει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τρυπάμε σε κάποια σημεία την επιφάνεια της πίτας με ένα πηρούνι και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30-35 λεπτά.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336