rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
16:13
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
Ο νομός Τρικάλων διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να βρίσκεται ψηλά στις επιτυχίες μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
To 73,97% αγγίζει το ποσοστό των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2018. Συγκεκριμένα, μόλις οι 77.510 υποψήφιοι πέρασαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 104.780.
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018
Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκινά και το κυνήγι της αναζήτησης στέγης για όσους έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σχολή που βρίσκεται σε πόλη εκτός της κύριας κατοικίας τους.
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018
Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τότε άνοιξε το σύστημα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018
Από σήμερα ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τα παιδιά που θα επιλεχθούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας.
Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018
Προς το τέλος φαίνεται ότι οδεύει η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018.
Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018
Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, μετά την σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευση
Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2018
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία πολλών αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα μάθουν αν θα μπορέσουν να προσληφθούν ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Εως τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να σταλεί προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οριστική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη «νέα αρχιτεκτονική» του θεσσαλικού ΑΕΙ.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Στη Λάρισα βρέθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Θεσσαλία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα των κενών. Όπως σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια έγιναν ελάχιστες αποσπάσεις και μηδενικές μεταθέσεις στην περιοχή.
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018
Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς με κενά εκπαιδευτικών αναμένεται και φέτος στη Μαγνησία. Μεγάλοι «ασθενείς» τοπικά τόσο σε Πρωτοβάθμια όσο και σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναδεικνύονται οι σχολικές μονάδες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και η ειδική αγωγή.
Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Με την ανακοίνωσή τους ξεκινά και ο αγώνας δρόμου των πρωτοετών φοιτητών για την αναζήτηση στέγης.
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018
Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της επιλογής 2.225 παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για την περίοδο 2018-2019.
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018
Πτώση των βάσεων εισαγωγής για τα περισσότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνουν οι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών ερευνητών.
Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018
Μέσα Αυγούστου και το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί. Όπως και η αγωνία των υποψηφίων για το πού θα κυμανθούν εν τέλει οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανακοίνωσή τους, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπου
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018
«Η συζήτηση για το μέλλον των πανεπιστημίων στην Ευρώπη γίνεται όχι μόνο με γνωσιακούς όρους, αλλά και με κοινωνικούς. Στην Ευρώπη συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις. Στην Ευρώπη υπάρχει η άποψη για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που μας βρίσκει αντίθετους.
Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018
Το μέλλον των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και η διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα και από τις προτάσεις για συνέργειες όπως εκφράζονται στον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των Ιδρυμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο της τριήμερης περιοδείας του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018
Τριήμερη επίσκεψη, από την Τετάρτη 8 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλία και στη Λαμία ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από το σύμβουλό του καθηγητή Παντελή Κυπριανό.
Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018
Μετά τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε π υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε την 3η Λυκείου, ώστε τα παιδιά να την παίρνουν στα σοβαρά».
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018
«Πάγωσε» - ίσως και οριστικά – το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.
Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018
Αύξηση που αγγίζει ακόμη και το 20% σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στις εγγραφές μαθητών προς τα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων για εγγραφές στα ΕΠΑΛ.
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018
Λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια και θα καταργηθούν.
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018
Η άφιξη του ΙΕΚ Όμηρος στην πόλη της Λάρισας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και το μερίδιο αγοράς που διεκδικεί, έχει ανακατέψει την τράπουλα του ανταγωνισμού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018
Νέα ηγεσία απέκτησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
  Απολαυστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη με βιολογικό αλεύρι κάστανου, με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
Οι τελευταίες λεπτομέρειες εξετάζονται για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα, δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
Ορμητικοί και χαρούμενοι επέστρεψαν οι «Κένταυροι» στον Βόλο. Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Centaurus Racing Team παρουσίασε το νέο μονοθέσιο όχημά της, ονόματι Αμφίονα, στον 20ό διαγωνισμό Formula Student στη Μ. Βρετανία, αφήνοντας... εποχή.
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018
Τάξεις υποδοχής για τα 30 προσφυγόπουλα που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, θα επιδιώξει να λειτουργήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018
Ερημώνουν τα χωριά, κλείνουν τα σχολεία.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018
Δεκαεννέα προτάσεις κάνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφορικά με τη νέα αρχιτεκτονική του ιδρύματος και την αποστέλλει στο υπουργείο Παιδείας.
 
Σελίδα 4 από 97

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336