rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
12:38

Όταν οι ψευτοειδήσεις κυριαρχούν

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Η είδηση αναπαρήχθη κατά κόρον. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, δημοσιεύεται συνεχώς σε μπλογκ, στα κοινωνικά δίκτυα, κυκλοφορεί μέσω email, έχει δημοσιευθεί μέχρι και σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. «Το Ειρηνοδικείο Λάρισας διέγραψε χρέη άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα» ο τίτλος και «ρεπορτάζ» για την απόφαση που δήθεν άνοιγε τον δρόμο για τη διαγραφή χρεών και άλλων πολιτών.

Οπως ήταν αναμενόμενο, όταν στις 13/10 ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ανακοίνωσε ότι ουδέποτε εξεδόθη τέτοια απόφαση από το Ειρηνοδικείο, αυτή δεν πέρασε ούτε στα «ψιλά». Κι όμως, όπως σημειώνει η Καθημερινή, θεωρώντας θεσμικό τους καθήκον να προσεγγίζουν με υπευθυνότητα το «ευαίσθητο ζήτημα των υπερχρεωμένων πολιτών», οι δικηγόροι της Λάρισας διευκρίνισαν ότι η σχετική απόφαση (106/2011) «ουδόλως διέγραψε τα χρέη της αιτούσας, παρά μόνον ανέβαλε την κρίση της, ορίζοντας νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της». Οπως αναφέρει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, «απεδείχθη ότι η αιτούσα έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών... πλην όμως λόγω του ότι η παραπάνω δυσμενής οικονομική κατάσταση της αιτούσας κρίνεται ως προσωρινή... πρέπει για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο να αναβάλει την έκδοση απόφασης και να ορίσει νέα δικάσιμο, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, για επαναπροσδιορισμό... των μηνιαίων καταβολών της αιτούσας».

Ακόμη μεγαλύτερη απήχηση είχε βρει από κάθε λογής μέσο η ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφερόταν ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος στην Αθήνα. Οπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση αναπαρήχθη, χωρίς να διερευνηθεί η αξιοπιστία της, με τίτλο «λιποθυμίες μαθητών από ασιτία». Το θέμα έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις που υποχρέωσε το υπουργείο Παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία. Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών, μάλιστα, με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι η συζήτηση αφορούσε περιστατικά του περασμένου Μαΐου.

Προφανώς, η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, ιδίως όσων ζουν στην πρωτεύουσα, δυσχεραίνεται ολοένα. Η αλλαγή στις συνθήκες ζωής είναι πρωτοφανής και τα όσα επιφυλάσσει το μέλλον προκαλούν σε όλους ανησυχία. Η αποφυγή της καταφυγής στην υπερβολή, ωστόσο, και η στοιχειώδης διασταύρωση των πληροφοριών είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

 

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336